2007-06-05 Morgonpyssel, Bullen och Mahngkoot

Vaknade strax efter 07 och började med lite övningar i poolen innan frukost. Min aptit är lite nedsatt i värmen så jag väntade med frukosten började istället se över huvudingångens skjutdörrar och myggnät som börjat kärva lite. Torkade rent och smörjde med silikonspray så nu glider de så fint igen. I det här klimatet måste allting hållas efter för att det ska fungera tillfredsställande och jag går ju igenom dörrarna, skjuter myggnätet åt sidan hur många gånger som helst per dag samt sand och damm lägger sig i spåren. När Ned städar tar hon en pensel och gör rent samtliga spår i dörrar och fönster i hela huset och det behövs onekligen.

 

Fortsatte pysslet med att lägga in skyddsplast (på rulle från IKEA) i de lådor och skåp som utsätts för mest slitage och efter det var klockan 10.30 och då smakade det riktigt bra med frukost.

 

Efter frukosten cyklade jag till affären och kompletterademed lite matvaror samt tankade på min mobiltelefon med kontantkort för min thaitelefon. Gör man inte det innan tiden löper ut mister man sitt thailändska telefonnummer. Nu är det kirrat så nu räcker det tom den 7 september 2007 och vi återkommer ju hit den 26 augusti så det är lugnt.

 

Efter att ha varit hemma en vända cyklade jag till Marita för att ta kort på Bullen, på order av min dotter Maria. Korre hade burluckan öppen men han nöjde sig med att vara kvar i buren eller så var det nog snarare så att han inte förstått att burluckan var öppen. Maritas tanke är att om han kan gå ut själv kanske han också går in själv men det kanske bara låter bra i teorin. Det är svårt att veta hur en ekorre tänker i sådana lägen.

image48

Korres hem men Korre syns inte för han har gått och lagt sig på "övervåningen" i den gröna burken.


image46

Hej jag heter Bullen och är världens snällaste hund!

image47 

Bullens mycket speciella softarstil!

Marita bjöd på te och jättegoda hemkokta räkor och sedan visade hon mig en frukt som jag aldrig sett förut. Den heter Mahngkoot (Mangosteen) och växer på träd som bär sin första frukt först efter 17 år.

 

Jag fick provsmaka så Marita skar frukten på mitten och inuti det röda fruktköttet ligger ett antal vita klyftor som man plockar ur och äter, en del klyftor har stora kärnor andra inte. Det var mycket gott och saftigt och smaken påminner mig lite om smultron.

image52


Mahngkoot (Mangosteen) på fat uppifrån sett

image53

Mahnkoot (Mangosteen) på fat sedd från sidan

image51 


Mahngkoot. De vita ätbara klyftorna. Det röda fruktköttet kanske man också kan äta men smakar mycket beskt enligt Marita så det får vara för min del.

Nu ska jag gå ut till poolen och ta ett dopp sedan ska jag helt sonika inte göra något mer nyttigt idag utan bara lägga mig i solstolen och läsa tills Marita kommer vid 18 tiden för då ska vi, efter en vinslurk, åka till Kobb Sea Food och äta.

 

Hej och tack för mig idag!

Kommentarer:

1 Susanne:

HEJ Ser ut som Bullen tappat lite päls..
Snart är det dags att resa hem, till svenska sommaren. Här är så skönt o ska vara så hela veckan
så du kan behålla shortsen på ! !
Bra va?
KRAM

Kommentera här: