2008-04-15 Näst sista dagen i byn

Skulle gymma efter frukost men gymmet var stängt så vi gjorde lite ärenden inför hemresan, laddade min thaimobil tom den 15 april 2009 för 1 500 bath och då ingår samtal om 2 bath per minut. Om jag inte skulle ladda upp telefonen tills vi kommer ner nästa gång, i slutet på augusti 2008, skulle jag tappa mitt telefonnummer. Det har nu kommit ett "nytt" erbjudande att ladda om telefonen längre perioder mer fördelaktigt. Tidigare kostade det 300 baht per månad som man var tvungen att "lägga in" tills telefonen skulle användas till nästa gång och då det var alltså inte särskilt fördelaktigt då jag i så fall skulle få betala 1500 baht för att täcka upp perioden till den 25 augusti.

Vid hemfärden med cykel var vattenkastarna obevekliga när det gällde Rulle så han fick sig en ordentlig dusch av pudervatten. Jag klarade mig genom att de fick hälla vatten på min fot, sedan vinkade de iväg mig då jag inte var så rolig då de inte fick "dränka mig" med vatten, men jag var nöjd med uppgörelsen.

image230

Puder/vattenkastad Rulle och cykel!

I övrigt var jag och tecknade ett extraavtal med Cha-ba Service för rengöring av AC, avlopp (som slammar igen dvs."skräpet stelnar") ca 3 månader efter att vi varit här), betalning av leasingavgift, försäkring och lite annan service så nu sköter Cha-ba i princip allting och vi blir bara latare och latare. Närå, det är praktiskt att någon sköter viktiga transaktioner när vi inte är på plats i "rätt tid" dsv. förfallodatum och har koll på avlopp, AC mm. Det går inte att sköta från Sverige rent praktiskt. Tack Cha-ba service för att ni finns!

Vi slutade dagen med en trevlig middag på Bengts tillsammans med Marita och Peter.

Natti,natti,sista natten i thailandsängarna, snyft!

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej Annika och tack för denna gång. Det var trevligt att få hälsa på hos er och få vara med på en litet hörn.
Du/ni kanske redan är på väg till landet som heter Sverige. Ha en riktigt skön hemresa. Vi hörs
kram fr Margaretha

2 Lotta/Orchid 6/L2:

Usch, vet precis hur det känns. Klämde faktiskt en liten tår när vi åkte hem sist, det är för sorgligt! Försök härda ut till nästa gång. Tiden går trots allt rätt fort.

Kommentera här: