2008-03-23 MC tur till Ban Krud

Upp med tuppen kl. 07.00. Efter frukost svingade vi oss upp på MC:n och styrde kosan på småvägar till Tap Saké, ett litet större samhälle ca 2 mil söderut från vår by.
 
Vårt mål var Ban Krud, ca 1,5 mil söder om Tap Saké, då vi fått tips om ett vackert Buddhatempel högt beläget på ett berg strax norr om Ban Krud med en fantastisk utsikt över havet och en milslång sandstrand. 

image146
I förgrunden stranden vid Ban Krud.

 image145

image136

image144

Efter att ha kämpat oss upp på berget fick vi beskåda en häpnadsväckande utsikt och ett fantastiskt vackert tempel som förmodligen är relativt nybyggt. Då jag hade shorts, och kvinnor inte får gå in i templet utan att skyla benen, då det annars ses som oanständigt, så  fick jag låna en sarong av templet. Att männen har shorts är ok?!
 
Det var så vackert därinne och stillsamt samt svalt och skönt som en kontrast mot 33 grader utomhus.

image137
 
image138

image139
En jättestor Buddha strax innan trapporna upp till templet.

image143

Innan vi fortsatte vår färdväg söderut var det skönt att sitta ner en stund i skuggan av Buddha och dricka iskallt vatten.

Ban Krud är en liten fin fiskeby som ligger vackert belägen vid havet (Siamviken) och den milslånga stranden ner mot Bang Saphan och halvägs till Chumphon där det går färja över till öarna Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui.

image142

Rulle på väg med templet på berget i bakgrunden.

image140

Efter att ha åkt en bit till söderut efter den vackra stranden vände vi mot norr igen och innan vi lämnade Ban Krud stannade vi till och åt lunch på en trevlig och fräsch liten restaurang innan hemfärden till byn igen. Erkänn att det ser mysigt ut! 

När vi kom hem vid 16 tiden var vi lite ömma i baken och lite trötta så vi besöt att fixa hämtmat till middag och äta på altanen och det var så gott och skönt.

Vi somnade gott vid 23 tiden.

Kommentarer:

1 Anonym:

Vilka fantatsiska bilder, och vilken härlig utsikt! Mmm.....

Och ja, jag erkänner, det ser jättemysigt och härligt ut med en härlig bit mat på strandrestaurangen!

Och i Stockholm är det blixthalka och elände, vilken tur vi har som får vara här hemma i värmen!

2 Lotta Örjas:

Hej!
Träffade dig under en middag med Marita och Peter en gång. Hittade din blogg samt era kompisars blogg, de som bor i Phuket/Rawai. Vilken hydda de hade, och egen pool! Man blir lite avundsjuk. Visst är Ban Krud trevligt? Vi var där i november. Tyvärr åker vi inte ner förrän den 23 maj och det känns som evigheter! Ha en underbar semster!

3 Linda:

vilken beach förresten.... längtar dit ner nu minsann. pokäe

4 Eva Sannefors Sjöberg:

Tack för fina bilder, ser fantastiskt ut!
Ha det fortsatt bra!
Hälsningar från Eva S S

5 Annika:

Tack allihop för alla trevliga kommentarer!

Till dig Lotta, jag kommer mycket väl ihåg dig och din man då vi hade en mycket trevlig kväll på Tamarind. Håll ut, snart är du på detta underbara bara ställe du också!

Kommentera här: