2008-09-17 Långpromenad på stranden

Hela familjen gav sig iväg till stranden och det duggade lätt. Vi gick till udden efter naturreservatet och det är mycket vackert där. Klipporna på udden har naggats rejält av havet som grävt ur små grunda grottor.

En vildhund slog följe med oss på vägen dit och nosade efter krabbor. Tiken fick upp vittring och började gräva febrilt med tassarna, den stackars krabban hoppade ur sitt gömsle i sanden och tiken sprang efter och nafsade ömsom petade på den med tassen. Kampen blev kort och tiken tog den i munnen, lade den på stranden och rullade sig sedan makligt över den stackars döda krabban. Sedan gick hon därifrån då leken var över. Naturen är grym!  



Udden efter naturreservatet



Vi tänkte gå vidare efter udden, som man får passera vadandes genom vattnet vid högvatten, då stranden fortsätter även på andra sidan ända upp till Prachuap Khiri Khan, men vi vände då en fiskare lagt ut nät precis efter udden som därmed bromsade vår färdväg.



På väg tillbaka igen



Krabba





Maria i grottmynningen





På vägen tillbaka tilltog regnet mer men då vi tjejer vid stranden hade tagit av solklänningarna med bikini under så gjorde det ingenting. Det var som att bada men vätan kom uppifrån i stället. Rulle hade däremot  t-shirt och shorts som givetvis blev genomblöta av regnet. 

Vid hemkomsten var det skönt med en dusch och fika.

Kvällsmaten intogs hos Bengts.  

Kommentarer:

1 Eva:

Hej Annika med familj. Va' trevligt ni har på andra sidan jordklotet. Tänkte på dig igår när jag öppnade garage dörren (förföljde en liten mus som sprang in där)och såg min hundvagn. Det var ett bra köp. Fast nu blir det inte så mycket körande. Tonya parad och Jena har ont i ryggen. Ha en skön fortsatt semester. Vi hörs. Kram

2 Christer:

Beklagar de senaste dagarnas regnande. Vi har haft en rejäl skur idag på kanske en kvart, annars uppehåll de senaste 8 dagarna. Men vi fick ju desto mer tidigare...



Jag önskar er en säker och vilsam hemresa!



Väl mött hemmavid!



/Christer

3 Birgitta & Sten:

Hej Annika!



Jättekul att läsa Dina rader från Thailand.

Vi hyrde Sigbrith och Rolfs hus (grannhuset till Susanne och Anders)i november 2006 när du och din far invigde ert hus på riktigt. I fjol flyttade vi in till Uppsala, så det blev ingen Thailandresa då, men den 11 nov packar vi upp våra väskor i Orchid 4. Dina bloggar gör att vi blir väldigt inspirerade inför resan. Tack och ha det så bra!

Hälsningar

Birgitta & Sten

Kommentera här: