2009-08-29 Dan Singh Khon, PKK, blixt och dunder samt skyfall

En lätt mulen morgon startade vi vid 08.30 för en tripp till Dan Singkhon (Burmagränsen), ca 2,5 mil nordväst om byn. Kul att åka dit då det är marknad vid gränsen till Burma varje lördag. Jag köpte lite godluktande tvål, Maria en ruggig stilett och nagellack samt en gyllene lyckobringande katt (fast den hittade hon i en av gränsaffärerena). I övrigt är kul att bara strosa runt på området. Det märks att det är lågsäsong då det är få skandinaver och européer där. Mest thailändare och burmeser förstås. Det blev inga orkidéer denna gång, vare sig äkta eller konstgjorda. Det är roligare att köpa äkta orhidéer om vi skulle vara här en längre tid då de måste skötas om och inte bara hängas upp på altanen där det stackars blommorna lätt kan blåsa av på grund av vinden. 



På vänster sida om skylten kan du se en karta över Thailand och det inringade området visar vad vi befinner oss i landet.



Burma gränsstation.

Det är tillåtet för Burmeserna att åka över gränsen med de ha bara ett Dagsvisa så efer dagens slut måste de återvända igen till Burma. Strax innan gränsen till Burma på Thailandsidan står det alltid ett gäng poliser och kollar vilka som kommer från gränsen samt vilka som är på väg till Burma.



Orchidégatan



Undrar vilka som är "turister"?



Glad Maria i shoppingtagen. Här inköpts rosa nagellack om 15 thb per flaska.

Jag har för ca 2 år sedan köpt en flaska röd nagellack på en marknad och den är lika fräsch och bra fortfarande och pryder mina tånaglar. Dyrare nagellack som jag köpt hemma i Sverige är inte alls lika bra.

Efter besöket i gränslandet beslöt vi att återigen ta en sväng till PKK då vi redan "var åt det hållet". Köpte en stor papaya och en stor ananas då det är större utbud av frukt där på den dagliga grönsaks- och fruktmarknaden vid saluhallen jämförelsevis med utbudet i byn. Passade även på att äta lunch på en fräsch och billig restaurang precis vid strandpromenaden med utsikt mot havet och de vackra öarna i området.



Smaklig lunch med fantastisk utsikt.

Jag körde även denna gång solo och börjar bli en riktig hejare på att köra hoj. Maria satt med Rulle men hon fick köra från Pops där vi stannade för att bunkra upp lite varor på vägen hem. Snart blir det hennes tur att få öva motorvägskörning.

Efter hemkomsten blev det ett dopp i poolen och precis innan vi skulle ge oss av till kvällens restaurang bröt ovädret loss. Vi satt på altanen med lite dryckjom och när det lugnade ned sig hade klockan hunnit bli 19.00 så vi kände att det var dags att ge sig av. Precis när Rulle tagit fram MC:a från förrådet brakade det loss igen och vi beslöt att skippa restaurangen och äta hemma istället. Jag snodde ihop en omelett med tillbehör men Maria ville hellre ha gröt, så det blev som det blev men alla blev mätta och belåtna och det var ju det viktigaste.

Det kändes häftigt att sitta på altanen och kolla in den ena blixten efter den andra som lyste upp hela området  och därefter kom skyfallet. Det är ju regnperiod samt att vi befinner oss i tropikerna så det hela är ju helt naturligt egentligen. Det är helt ok med regn och rusk så länge jag slipper befinna sig mitt ute i det hela och bli sjöblöt. 

Förresten har jag glömt att berätta att vi blivit med bananer igen. Två av våra bananträd bär varsin jättestock med bananer om vardera 40-60 bananer. Hoppas vi hinner skörda innan vi åker hem men vi lär knappast orka äta upp så många. Maria såg bananerna först i morse när hon drog bort gardinerna från sitt sovrumsfönster fast de hängt där ett tag. De är ju gröna så de döljer sig väl i bladverket.



En av banansstockarna. 

Nu har det slutat regna. Synd, jag som älskar att somna till ett smattrande regn när jag ligger där i min sköna säng torr och varm. 

Vi önskar er alla en synnerligen god natt.

Kommentarer:

1 Ann-Sofi och Lasse på S12 Jasmin:

Hej Annika! Ville bara säga att det är så kul att följa era resor, det känns nästan som man är där själv. Det kan man leva ett tag på tills man kan åka själv nästa gång. Tack för en jättebra blogg!



Hälsningar

Ann-Sofi och Lasse

2 Christer:

Tänk, att jag kan läsa skylten där det står: Dansingkån! Jag blir faktiskt lite stolt, men det är väl inte mer än vad man kan begära efter 7 terminer på kvällskursen förstås... Jag känner igen det där med att det kraftiga regnvädret gör att man får hålla sig inne. När vi var nere i påskas tillsammans med Staffans pappa, kom ett sådant där regn- och åskväder som gjorde att vi inte kunde ta oss ut på hela kvällen. Det blixtrade i stort sett oavbrutet och regnet bara öste ner. Det blev mack-middag den kvällen, nersköljd med Chang-öl, och det gick ju bara bra det också. Som du skriver, huvudsaken att man blir mätt och belåten.



Ha en skön söndag!



Kram Christer

3 Lotta:

Mums med bananer direkt från stocken men tunna tunna skal. Så skall de smaka!

Kommentera här: