2009-12-29 Gott Nytt År 2010!

Efter ett lugnt och skönt julfirande stretar jag på med årets sista arbetsdag i morgon. Igår regnade det och var 2+ och idag 10,5- ! Snacka om omväxlande väderlek. Ha det så bra i den goa värmen alla thailandsbor/resenärer!

Vi som är nordbor får pälsa på oss så gott det går för att hålla kylan borta från den arma frusna kroppen, brrrrr. Gott Nytt År 2010 till er alla från oss alla! 

2009-12-20 Stockholmsvitt

Oj vad det har snöat, flera decimeter vit och fin snö och ca 4 minusgrader. Tänk vad lite snö kan göra för att lysa upp vintermörkret. Kolla in lite bilder från en skön söndagspromenad i vårt närliggande naturreservat. Dessa bilder ska bli kul att se igen när vi åker ner igen i mars 2010 till vår kära by Huay Yang för att avnjuta sol och värme och kanske en och annan långliggande bloggläsande nordisk thailandbo/resenär kan få en vision hur vi har det här i Stockholm.

Passar på att önska er alla från oss alla God Jul & Gott Nytt År.Landskap i vinterskrud men några frusna nypon i förgrunden

Bildbevis på ca 2,5 dm snö2009-12-11 Ombyggnaden är klar av nya trappan samt tak från förrådet till altanen

Fick bilder på ombygget från Cha-ba Peter idag och det är bara lite småsaker kvar att fixa. Tex såga av plaströret för vattenavrinning som sticker ut över trappan, så man inte gör sig illa på den. Slanghållaren ska flyttas till något vettigare ställe samt att det ska sättas upp hängränna på taket över trappan som leder bort regnvattnet så det inte blir blötare än nödvändigt på golvet. Vad tycks? 

Ser att solen lyser och det ser så varmt och skönt ut till skillnad mot gråa råkalla trista Sverige.På det utstickande taket ska det sättas upp en hängränna
för att leda bort regnvattnet så mycket det går.
 


Det utstickande röret ska kapas och slanghållaren flyttas.Perfekt utomhusskydd för MC och cyklar under taket och lättare att köra in utan att behöva riskera att krocka med den tidigare trappan samt fina stolpar att hänga en hängmatta på så man kan ta sig en lur om man så önskar. Jag längtar dit så det gör ont!