2010-08-29 Augusti vart tog du vägen och skog som försvinner

Snart har även augusti 2010 passerat förbi och det säger bara swisch så går månad efter månad.

Förmiddagen bjöd på sol men det var lite kyla i luften. Efter ett obligatoriskt datorarbete var det skönt att gå ut och sträcka på benen. Tog en sväng upp till vårt gamla skogsområde som vi kallade "lilla skogen" där vi gick lite kortare rundor med vovvarna för ca tre år sedan. Det fanns ett jättefint elljusspår där som vi under åren har sprungit x antal varv.


Juni & Cimbo 2006

Nu har de avverkat en hel del av skogen och byggt vägar för att du snabbare ska kunna ta dig till Kista industriområde samt även för avlastning av Hanstavägen. Vovvarna befinner sig i hundhimlen sedan tre år tillbaka så de slapp uppleva och se sin fina skog naggas i kanten. De har även byggt en lång tunnel genom berget under skogen parallellt med E4 från Kista industriområde som går över till Akalla industriområde men den leden har inte öppnats ännu.

När man har bott i ett bostadsområde i 31 år händer det givetvis mycket och det är bara att gilla läget då infrastrukturen gör så att utbyggnad av trafikleder och husbyggnation är nödvändig. Självklart har vi protesterat över bygget av MC Donalds och Statoil (det fanns ju redan flera mackar i närheten) samt hotell Ibis som byggts upp ca 500 meter nedanför vårt husområde där det fanns ett litet skogsparti som var en grön skyddande vägg mot Hanstavägen. Vi befarade att detta bygge skulle föra med sig ökat oljud samt nedskräpning, vilket det givetvis också gjort.

När vår bostadsrättsförening fick ta del av planerna för ca 15 år sedan och säga vad vi tyckte, föreslog vi ett lämpligare område som ändå var småsunkigt och där man inte skulle behöva avverka vår skogsdunge, men politikerna ville inte ändra planen utan genomförde den ändå, trots våra protester från samtliga bostadsrättsföreningar m.fl. Att skicka ut en remissförfrågan till oss för att samla in våra synpunkter visade sig därmed vara ett spel för galleriet.  

Enligt stadsplanen kommer det även att byggas hus i denna skog på berget mellan Hanstavägen och E4 vid Turebergsleden så det dröjer väl inte länge innan det mesta av skogen är borta. Hoppas man sparar något av den gamla skogen till de som ska bosätta sig där.

Om man valt att bosätta sig i en storstad är jag givetvis införstådd med det som händer i vår närmiljö men jag känner ändå sorg över den skog som går till spillo för dessa genomfartsleder och i bland onödiga byggnationer.

Nostalgin flödade och saknaden av våra älskade vovvar gjorde sig påmind när jag traskade på den lilla snutt som finns kvar av elljusspåret och den skog som än så länge är kvar. Suck!


Ljuset i tunneln?

Under eftermiddagen kom regnvädret så det blev fika med filmen Dark Blue med bl.a Kurt Russel som spelar sin roll otroligt bra.
 
DVD Film: Dark Blue
Originaltitel:
Dark Blue
Release:
DVD 2003-10-22 | Bio 2003-05-30
Regi:
Manus:
Skådespelare:
Den garvade snuten Eldon Perry håller på att lära upp den unge och oerfarne aspiranten Bobby Keough när ett fyrdubbelt dråp landar på deras bord. Perry leder Los Angeles-polisens elitenhet SIS, ett korrupt brödraskap för de invigda, med förbindelser direkt till polischefen. SIS går gärna långt över gränsen för att sätta dit en misstänkt, men alla gillar inte de hårdhänta metoderna och snart hotar vice polischef Arthur Holland att sätta stopp för Perrys egenmäktiga sätt att skipa rättvisa på Los Angeles gator.

Ha en trevlig söndagskväll!

Kommentarer:

1 [Foto & Vardag]:

sv. tack så mycket =)

fina vovvsingar! :)

2 Lotta:

Annika, man behöver inte gilla läget, det räcker med att acceptera.... Men även det är ju svårt, jag förstår hur ni känner, speciellt nu när vi varit ute och tittat på era fina promenadstråk.

Finna vovvar hade ni. De är lika fina nu i hundhimlen tror jag....

3 Britten sa:

Fina vovvar ....jag vet hur det känns..att vandra i gamla fotspår där man gått med älskade hundar...vi var tvungen att skicka våran älskling till hundhimmlen i mars och fortfarande kan jag gråta när jag går i " våra fotspår"...

4 Annika:

Till Britten, Lotta och Ninnzalalee: Tack för fina tröstens ord och visst var/är de fina vovvsingarna. Vovvsingar har en förmåga att krypa djupt in i vårt hjärta så jag vet hur det känns Britten.

Kommentera här: