2010-01-24 Städning av förråd etc.

Inför den snart stundande resan till vårt andra hem i Thailand tänkte vi ta med vår gamla gummibåt Jolly som ligger nerpackad sedan ca 15 år tillbaka i källaren. Den skulle vara kul att ha vid vår strand att paddla i och synd att den bara ligger här hemma och skräpar. Sist den flöt på vågorna var i Grekland 1994 när vi sedan flera år tillbaka reste runt i vår Campingbil i ca 6 veckor varje sommar och campade på trevliga campingplatser precis vid havet i vårt dåvarande favoritland Grekland.

Vi hittade gummibåten i sin kartong och när Rulle packade upp den för att kolla dess kondition var det dock en bedrövlig syn. Gummit hade torkat på flera ställen och vi kunde snabbt räkna ut att en dag under brännande sol i Thailand skulle bli dödsstöten för stackars Jolly, så den fick gå till de sälla jaktmarkeran i vårt återvinnings-/grovsoprum i stället med åror och allt.

Efter detta insåg vi att källarförrådet måste rensas så varför skjuta upp det i 15 år till. Det är otroligt vad mycket skräp och "bra att ha saker" som sparats "i fall att" under de 30 år vi bott i vår lägenhet. Vi släpade bort gamla gamla dörrar och prylar till återvinnings-/grovsoprummet och vi gick i 6 vändor! Källarförrådet hade plötsligt förvandlats från att vara proppfullt till en fri yta om ca 2 kvm. Vi hittade dock vår gamla fina vita hängmatta som fortfarande såg fräsch ut och den får nu bli Thailändsk medborgare istället. Den ska bli skön att slappa i under vårt nya tak. 

Taxin är redan beställd från Pau och Samran kommer och hämtar oss i Bangkok söndagen den 14 mars. Tjoho vad härligt!


En av våra trädgårdsblommor




Soluppgång vid vår strand

Kommentarer:

1 Din dotter Linda:

Stackars Jolly, RIP.

2 Lota:

Mmmm, och nerium som luktar så härligt! Det är inte utan att jag är lite avis på er även om vår resa också är beställd, men det är ju så långt dit!!!

3 Christer:

Tänkte, när jag började läsa om gummibåten som legat och vila sig i 15 år, att jag ska nog skriva in en liten brasklapp om att gummit kanske hade torkat och blivit försvagat. När jag läste vidare så såg jag att någon varning inte behövdes. Synd att vi inte är i Thailand samtidigt, för då hade vi kunnat hälsa på varandra, men det lär väl bli fler tillfällen i framtiden :-)

4 Birgith:

Tänk om man skulle städa sin vind. Vi har bott i vårt hus i 26 år och den är i stort behov av städning. Vi åker ner den 5 mars, stannar i 2 veckor. Kanske ses vi en dag. Bor ni i samma Orchid som Lotta Örjas?

5 Annika:

Till Birgith. Kul att du kollat på min blogg. Vi bor på Lotus 1 men är ju mycket på Orchidstranden/Surin beach. Självklart måste vi försöka ses då vi är där samtidigt.

6 Annika:

Till Lotta, Mmm jag vet.....

7 Annika:

Till Christer, Klart vi kommer att ses framöver i vårt kära Thailand. Vi hade på känn att Jolly inte skulle må så bra men man vet ju aldrig när det legat där så stilla och fint i sin kartong omgiven av mörker och haft det svalt och skönt. Men ingenting varar ju för evigt, framför allt inte gummibåtar....

8 Mamma:

Till Linda, Ja det var en sorgens dag....stackars Jolly, frid över dess minne.....

Kommentera här: