2010-06-27 Midsommardagen i Stockholm City och restaurangbesök på Pong

Mulen morgon, Rulle stack iväg på sin träningscykel innan frukost men vände vid Upplands Väsby då det började regna. Han fick i vart fall en träningstur på 55 minuter så det fick duga. Senare drog både åska, blixt och rejäla skurar förbi oss men därefter blev det fint väder igen. Vi tog T-banan in till T-centralen och knallade mot Gamla Stan. Alla stora affärskedjor hade stängt och endast turistaffärer var i princip öppna och det var gott om turister på stan. Vi kände oss också som turister då jag gick där med kameran i handen för att plåta ett eller annat objekt.

På Mynttorget stod en mimare på ett podie helt stilla i en posé som en staty med en ringklocka vid fötterna och varje gång någon lade en slant i en kanna framför henne gjorde hon konststyckem med sin hatt till allas förtjusning och avbröt sig sedan med att trycka på foten mot ringklockan tills någon på nytt lade i en slant........ 





 

Vi promenerade vidare på Västerlånggatan och gick upp en sväng till slottet där det just då var vaktavlösning.






Storkyrkan

Härefter till Skeppsbron efter vattnet mot Kungsträdgården och sedan upp till Drottninggatan och till restaurangen Pong för att avnjuta thailänds buffé. Otroligt god mat och en flaska rödvin därtill.






Fräsch god mat i långa rader


Efterrätter


Vår trevliga servitris

Mätta och belåtna gick vi till Kungsträdgården igen för att skaka ner maten och vidare ner till Nybrokajen.


Nybrokajen med tunga moln på gång


Nybrokajen med skärgårdsbåtar på rad

På Nybroplan kollade vi en fotoutställning utomhus över bergsbestigning på 7 kontinenter på bl.a Mont Blanc, Mont Everest. Fina bilder på vackra vyer med kämpande klättrare på snö och is i temperaturer om 30-40- C men det kändes skönt att beskåda bilderna i ca 19 -20+ C en solig härlig kväll på stan. 

Efter utställningen vände vi och gick till T-banan vid Kungsträdgården och åkte hem. Pust, en massa trampande hit och dit men det var hyfsat bilfritt och inga shoppinggalna på stan att trängas med utan bara flanerare som vi. Stockholm är otroligt vackert och vi är stolta över vår stad.

Avslutade kvällen med att kolla filmen The Great Debaters med min favorit Denzel Washington

DVD Film: The Great Debaters
Originaltitel:
The Great Debaters / The Challenge
Release:
Blu-ray 2009-12-02 | DVD 2009-12-02
Regi:
Manus:
Skådespelare:
"The Great Debaters" är ett spännande drama baserat på verkliga händelser i 1930-talets Texas. Fackorganisatören och professorn Melvin Tolson undervisar en grupp afroamerikanska elever i debattkonsten vid Wiley College. När de tar hem seger efter seger i delstatens debattävligar, får landets vita privilegierade toppskolor upp ögonen för dem. Men rasistiska krafter och lynchmobbar äventyrar segertåget och inför den viktigaste debatter någonsin tvingas Tolson sätta mer än skolans ära på spel...

En mycket sevärd film,

Skönt att vi är lediga även i morgon!

Kommentarer:

1 Christer:

Efter en trevlig midsommarafton fick ni således även en trevlig midsommardag, och att avrunda med en god thaimiddag var ju ett klokt val tycker jag.

2 Lotta:

Ni måste komma hem och promenera med oss runt Sickla sjö någon sommardag, sedan kan vi käka på Thaibåten om vädret tillåter....

3 Annika:

Till Lotta: Ja det är klart att vi ska göra det, men först blir det en naturunda på Tidens väg här hos oss med middag därefter.



Till Christer: Javisst var det en bra avslutning då vi har både vårt boende Stockholm och i Thailand närmast hjärtat.

4 Birgith:

Gud så gott det ser ut. Visst är det otroligt att människor kan se så statyaktiga ut. Vi såg några sådana i London med. Har aldrig sett några i Malmö.

Kommentera här: