2010-03-26 Powerwalk på stranden samt tropiskt oväder med blixt och dunder

När Rulle åkte upp till MC firman för att serva och betala årets skatt och försäkring på MC:n om 500 bath tog jag, Daniel och Linda en powerwalk på vår strand till naturreservatet och tillbaka. Det var soldis som gick över i mulenhet samt att det var riktigt varmt och lite kvalmigt. Oväder på gång?

När vi kom tillbaka till huset allihop hade de börjat med pestcontroll av hela områdets mark så det luktade kemikalier lång väg. Vi packade däför badväskorna för ett besök på stranden hos Mrs Umporn för att komma undan besprutningen som säkert inte är så hälsosam för människor heller. Jag och Rulle cyklade och Linda och Daniel tog MC:n. Det var inte så många gäster där då dels många åkt hem dels säkert för att det var lite mulet.

Det var skönt att doppa sig efter cykelturen trots att det är 32 grader i vattnet och det var så klart och fint då det inte gick några större vågor.

Himlen började strax att mörkna rejält mot norr och vi såg att det hade börjat regna på vår strand.


Regnväder på gång från norr


Det ser även mörkt ut mot söder



Det börjar blåsa upp. På taket ovanför Rulles sittplats i solstolen i skuggan smällde det till och en stor kokosnöt landade på taket. Tur att taket höll.



Personalen började rulla ner sidoskydden på restaurangen och när de första dropparna kom hade de flesta gått in under taket. Precis när vi fick in maten brakade det loss rejält. De blåste och vräkte ner regn men taket gav gott skydd men vi det drev ändå in lite regn från sidorna. Blixten var precis över oss och det smällde på rejält.


Regnet kommer


Lite otätt mellan taken


Regnet vräker ner


I väntan på att regnet ska sluta så vi kan åka hem



Det var rätt häftigt ändå att sitta där och kura under tiden som ovädret drog förbi. När det lättad och bara duggregnade åkte vi hem igen och det var stora sjöar på vägen på sina håll. Då det inte regnat på flera månader var det här rejäla ovädret bra för marken som är snustorr.

När vi kom hem var det strömavbrott men strömmen kom tillbaka inom kort så det var bara ett avbrott på knappt en timme totalt.

Det är fortfarande lite mulet och åskan hörs på håll men det har slutat att regna.

Kommentarer:

1 Lotta:

Visst blir det härligt efter regn när det varit så där tryckande fuktigt och varmt? Tack Annika för dina flitiga inlägg med massor av foton. En lisa för själen här hemma!

2 Christer:

Vi är verkligen imponerad över dina fina foton! Det är nog inte för inte som du har en karriär som dekoratör på Åhléns City i botten.



Ja, nu är regnen i antågande. Det har börjat komma en och annan skur på Phuket också. Tror att vår gräsmatta blir glad...

3 Annika:

Till Christer och Lotta. Tack för er support och som ni förstår gör jag ju det här för att glädja er mina vänner, dvs. för att jag är så generös och vill dela med mig av detta paradis och för att ni ska känna de thailändska vibbarna där hemma i Sverige.

Kommentera här: