2010-05-29 Promenad i Hansta mellan skurarna

Sov länge trots hyfsat tidigt i säng igår och ägnade hela förmiddagen till viktigt dataarbete och utanför fönstret kom det spridda skurar. Efter eftermiddagsfikat tittade solen fram tillfälligt och jag tog cykeln till Hansta för att få lite frisk luft. Regnet i veckan har verkligen satt fart på växtligheten.

I början på promenaden är det ängar innan skogen börjar och stigen kantades med bl.a. midsommarblomster.

 


Midsommarblomster är fina tycker jag


Någon som vet vad den här växten heter?


Grönt och vackert

Vitsipporna har försvunnit och liljekonvaljerna har tagit över. De har dock inte helt slagit ut inne i skogen, där solen har svårt att komma åt, men jag hittade en och annan. 






En liten söt skalbagge korsade stigen



Efter skogspromenaden, både på och utanför stigarna, kom jag fram till den vackra plats som heter Branten, ett gammlat torpställe som var bebott ända in i mitten på 1800-talet och där endast delar av grunden kvar men det finns fortfarande fruktträd och resterna av en syrénberså. Äppelträden och syrénerna blommade och det luktade fantastisk gott.


Äppelblom




Syrén på väg i full blom








Smultronblomma




Torpplatsen


Fler midsommarblomster efter vägen


Akalla i bakgrunden så nära det vackra vidsträckta naturreservatet

I kväll blir det i vart fall filmtime,
American Gigolo, en actionfilm från 1980 med min favorit Richard Gere.
DVD Film: American Gigolo

Skådespelare:
Julian Kay är på jakt efter någon att tillfredsställa. Han pratar fem-sex språk, är pojkaktig och sensuell och passar lika väl in i rollen som chaufför åt en rik, medelålders dam som i rollen som översättare/sällskap åt en ensam direktörshustru. Han är den amerikanske gigolon. Men Julians livsstil med kärlek till salu blir dödlig när en av hans klienter mördas och han själv blir mordmisstänkt.

Kommentarer:

1 Christer:

Så vackra bilder från försommarsverige! Synd bara att det är så kyligt, min mamma hade bara 4 grader idag på morgonen. Men det kommer väl varmare tider ska vi hoppas. Hälsa R!

2 Ingela:

Hej Annika,jättefina naturbilder. Du är verkligen proffs på att fotografera. American Gigolo är en av mina favoriter också. Richard Gere är väl i 33- årsåldern filmen , eller vad tror du?

3 Annika:

Till Ingela: Tack för det och självklart att RG bara är 33. Det är ju därför vi gillar honom, ha, ha! Syns på jobbet i morn.



Till Christer: Tack för det, att det är kyligt norr över har jag mer förståelse för min inte i Stockholm, men nu har det blivit lite varmare skönt nog och det har även lovats värme i veckan som kommer. Ha det så gott i värmen i Thailand!

4 Din dotter Linda:

Bra kamerazoom, en sådan vill jag också ha..



5 Birgith:

Jättefina bilder på härliga små sköra blommor. RG tillhör också en av mina favisar. Här skiner solen just nu. Dax för jobb efter 4 dagar i London med en del regn.

Kommentera här: