2010-10-29 Äntligen fredag........

Inte är jag arbetsgivarens dröm precis....jag vill ha långa ledigheter samt längtar mest till helgerna....fast där i mellan jobbar jag ju på flitigt förstås, hä, hä.

Tills kvällsmat blev det Rulles Tagliatelle á la puttanesca, se recept nedan, som är riktigt smaskig.

Efter maten sjönk jag ner i tv fåtöljen för att kolla på Idol. Jag tycker det är kul att se duktiga sångbegåvade artister, framför allt när de har en trevande start och utvecklas till att bli riktigt bra. Det är ju dock inte alla förunnat och de blir utsatta för hård kritik. Men det är ju därför de är där och måste så tåla för att utvecklas och gå framåt.

Härefter blev som brukligt filmtime, denna gång:   

Maria Larssons eviga ögonblick omslag Maria Larsson är en sjubarnsmor som är gift med diversearbetaren och kvinnokarlen Sigfrid Larsson (Persbrandt). Maria har vunnit en kamera på lotteri och fotogragen Sebastian Petersson, kallad "Piff Paff Puff", lär henne att fotografera. Maria ser nu på världen med helt nya ögon; grannar, krukväxter, barnen på gården, katten, allt kommer till liv i dessa bilder som ska komma att vara för evigt. Fotografierna berättar om en värld i fattigdom och utveckling, vardagsglädje och krigsutbrott, ett helt samhälle i förvandling.
 
Skådespelare:
Mikael Persbrandt, Maria Lundqvist, Ann Petrén, Jesper Christensen, Amanda Ooms, Maria Heiskanen, Callin Öhrvall

En riktigt bra och sevärd film!



Har fotograferat bilden från receptet

Tagliatelle á la puttanesca

Du behöver:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (eller 1/2 dl chilisås och 1 krm chilipeppar)
Champinjoner valfri mängd (val av oss, tillhör ej originalreceptet) 
olivolja
6 hackade sardellfiléer eller 1 burk (50 gr) anjovis (kan uteslutas)
2 burkar krossade tomater á 400 gram
1 msk oregano
1½-2 dl svarta kärnfria oliver
2 msk kapris
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i sardellerna, rör om och låt koka ihop i någon minut.
Tillsätt tomaterna, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt tagliatelle och parmesanost!

Lycka till!


Kommentarer:

1 Lotta:

Ha, ha, jag knyckte receptet, vi funderar på att ha det till middag idag....

2 Birgith:

Här är en till som gilla idol. Lagom avkoppling efter maten en fredagkväll.

Kommentera här: