2010-10-30 Höstpromenad och välkomstmiddag och skål för Gula Änkan
Vackra björkar
Björklöv i mängd....
Aspblad.....
En del är bladlösa, andra inte.....
Gult som guld.....
När jag närmade mig fåren i hagen sprang de iväg och vägrade visa annat än baken....
...utom den här....
Dramatisk eftermiddagshimmel.....
Lite kusligt........lagom till Halloween.......
Kl. 18.00 kom Linda, Daniel och vovven Asta för att äta "välkommen hem middag". Asta fick dock nöja sig med hundmat. Maria jobbade till 19.00 och kom senare.
Vi började med en välkomstdrink i form av mousserande vin, Rotari Rosé 2006, och den var mycket god. Denna flaska fick vi av Lotta och Bosse när de var här sist. Daniel avstod dock helt från alkohol och drack bara vatten då han ligger i hårdträning just nu och då är det inte bra att bryta ner kroppen men alkohol etc. Bra tänkt!
Vi bjöd på vegetarisk lasagne, som är min specialité, med sallad och vitlöksbröd som tillbehör. När man Maria kom fick hon lite "rester" och till efterrätt hade Rulle gjort en supergod äppelkaka.
För att Maria inte skulle missa den riktiga champagnen Veuve Clicquot (Gula Änkan), som vi fått av henne i "välkommen hem present", öppnade vi den till efterrätten. Den "stackars" Daniel hade karraktär nog att även avstå från denna goda dryck. Tur att det finns tillfällen för honom längre fram att få smaka, för den var riktigt god så det blir en repris.
Har tagit fram lite intressant fakta som jag hittat på Wikipedia.
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot (franska för Änkan Clicquot) är en champagnetillverkare. På grund av etiketternas gula utförande är Gula Änkan i flera länder en vanlig beteckning på Veuve Clicquots champagner. I Sverige används beteckningen särskilt om den halvtorra (sec) champagnen. Internationellt är dock Veuve Clicquot i likhet med alla andra stora champagnehus fokuserat på torra (brut) champagner, som utgör huvuddelen av den totala produktionen.
Förutom sin standard champagne Veuve Clicquot och motsvarande årgångschampagne, produceras prestigechampagnen La Grand Dame.
Historik
Champagnehuset har sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin som föddes 1777 och gifte sig 1798 med François Clicquot. François drev vid den tiden ett litet vinhus som hans far Philippe Clicquot-Murion hade grundat 1772. 1805 dog Francois hastigt i en febersjukdom och lämnade Nicole ensam med parets lilla dotter. Då Nicole, vid 27 års ålder, ärvde sin avlidne makes vinhus beslutade hon sig snabbt för att ta över hans affärer och att ägna all sin tid åt att fortsätta driva och utveckla champagnehuset. Madame Clicquot beskrivs ofta som den första moderna affärskvinnan. Efter sin makes död tog det henne endast fyra månader att finna skickliga medhjälpare, skrapa ihop kapital och grunda huset Veuve Clicquot Ponsardin.
Tack alla kära familjemedlemmar för en trevlig kväll!
Kul att ni gillade fusk-skumpan....