2010-09-30 Rulle cyklar från Hua Hin hem till HY. Besök hos Neds med baby.

Efter ett långt övervägande besöt Rulle att han skulle cykla hem till HY, dvs en sträcka på 11,8 mil! Då vi från början tänkte cykla hem båda två men ändrade oss då jag inte tyckte det var rådigt med en ny cykle som jag aldrig cyklat på samt avcgaserna från motorvägen i dryga 11 mil- Det var meningen att cyklarna skulle lastas på taket på Paos bil men med tanke på gupp och två cyklar på varandra förstod vi att det förmodligen skulle innebära skador av något slag på cyklarna och det ville vi självklart inte att det skulle bli. Att fixa med en extra Picup då vi är 5 personer skulle bli onödigt pyssel.

Nåväl, Rulle, beslöt sig därmed att cykla och utmana ödet samt se vad den nya cykeln gick för. Efter en lång god frukostbuffé stack han iväg efter ett besök i cykelbutiken som öppnade 09.30 för inhandling av en reparationssats samt en liten pump, i fall att något skulle hända på vägen.

Jag bestämde mig för att ligga och läsa vid poolen till kl. 15.00 då Pao skulle hämta mig samt cykeln i stället för att springa på stan och shoppa. Jag kände mig nöjd som det var. 



Rulle laddar för cykelinsats


Utsikt från vårt rum 219


Vårt rum ligger i vänster hörna andra våningen



Efter uppbaxning på taket med hjälp av Resortens vaktmästare samt att han hämtade en massa tjockt papper för att lägga under cykeln på utsatta ställen, drogs ett kraftigt nät över och cyklen såg ut att ligga bra där.

Under tiden som vi bökade med det här ringer Rulle och säger att han har kommit fram till vårt hus. Helt otroligt, bara efter 4.45 timmar! Det hade gått mycket bra men det var jobbigt med alla avgaser så jag var glad att jag avstod. Rulle är supernöjd med cykeln så det kändes ju extra kul.

Vi åkte sedan till Jed Pee Nong för att hämta Susanne & Co.

Pao körde lugnt för att cykeln inte skulle fara illa så vi var framme strax före 17. När jag packade upp kom Ned (vår ordinarie houskeeper) och hälsade på. Hon fick presenten medbabykläder och blev jätteglad. Hon frågade om jag ville följa med henne hem och hälsa på babyn och det ville jag gärna så jag hoppade upp på hennes MC och vi åkte iväg. Ned bor i en nästan nybyggt hus på tempelgatan och där träffade jag Neds mamma Lhom, hennes 10 åriga dotter Grin samt Grins kompis Pokan som även är babysitter.


Ned och Konjay


Konjay


Dotter Grin




Mamma Lhom , Konjay och Ned


Jag fick äran att hålla den lilla. Ned tog bilden.

Efter denna träff åkte vi tillbaka hem och Ned kommer att börja jobba om en halv månad då lagenliga tre månaders mammaledighet är slut.

Då vare sig jag eller Rulle ätit något efter frukosten stack vi direkt iväg till MR Gä och där gjorde oss Lars sällskap.

Kommentarer:

1 Birgith:

Han är allt en kämpe din Rulle. Fanstatiskt bra gjort. Himla goa barn stora som små.

2 Lotta:

Vad roligt att även våra städerskor bor bra. De har väl fått ett rejält uppsving i ekonomin i byn efter alla falangers ankomst. Jag tycker att det känns väldigt bra att bidra till att de får det lite bättre ekonomiskt. Men, tre månaders mammaledighet, det är annat än i Sverige det! Tur att de har sina föräldrar som ju brukar ställa upp som babysitters...

3 Christer:

Jamen, Rulle är ju helt otrolig, cykla så långt i den här värmen, verkligen imponerande!



Vilket fint hotell, förresten. Förstår att ni hade det gott och mysigt på er lillsemester.

4 Annika:

Till Christer, Birgith och Lotta. Ja han är verkligen duktig och kämpaglad, hade bara lite ont i ett knä efteråt så nu blir det vila från längre cykelturer eller avancerad träning. Visst är det härligt att se att folket i byn fått det bättre men det gäller självklart inte alla. Neds man jobbar i Chumphon så de båda kan nu bidra till att få det bättre.

Kommentera här: