2011-01-28 En tung arbetsvecka har nåt sitt slut

Då jag jobbar med personskador på försäkringsbolag har det varit jobbiga veckor på grund av alla halkskador. Anmälningarna bara rasar in. Det som förbryllar mig efter alla dessa år (35) i branchen är att det är många som har försäkringar som de inte vet hur de gäller. De bestämmer sig för en försäkring, betalar år ut och år in men sätter sig inte in hur försäkringens villkor gäller eller missar tom att göra skadeanmälningar i tid, dvs inom tre år så det hinner bli preskriberat för de kommer inte ens på att de bör göra en anmälan.

När skadan väl har skett och de kontaktar bolaget blir en del förvånade att de inte får ersättning för sådant som inte ingår i villkoren, för att de trodde att det ingick.

Vi mörkar inget eller har något "finstilt" utan allt står klart och tydligt i en lättläst broschyr om man bara orkar läsa den. En del blir glada då de får mer än de trodde andra blir besvikna då de får mindre än de trodde.

Så mina bloggläsare, har du en försäkring, vilken det än må vara, läs igenom villkoren innan du betalar för en försäkring, så när man väl bestämt sig får man det man har rätt till, vare sig mer eller mindre. Det är ju som att köpa vilken vara eller tjänst som helst.

Om du köper en bil tex. får du vad köper och kan inte räkna med att en bil med en liten motor ska gå lika snabbt som en bil med stor motor, utan här är de flesta medvetna om vad de köper och är noga med sitt val. Annat är det i försäkringsbranschen där man känner sig lurad av att någon försäljare "tvingat på dig" en försäkring och att du känt dig maktlös utan att själv bestämma. Det är inget trovärdigt argument utan bara ett sätt att försvara sin egen bristande förmåga att kolla upp vad som gäller innan man gör ett självständgt och aktivt val. Men självklart är de enklare att skylla på någon annan.

Tur nog är de flesta människor vettiga att ha att göra med i mitt jobb och en del förgyller tillvaron mer än andra precis som i livet för övrigt. Annars skulle det inte vara så kul på jobbet.....

Tjohej nu är det fredag kväll och två ljuvliga dagar att softa på!

Kvällens film blir Desperate Hours....

 Desperate hours omslag

Neal och Abby Warner lever det perfekta livet. De har ett bra äktenskap, en vacker dotter. framgång och ett fint hus, Ingenting kan rubba deras idyll. Trodde de. Ända tills den dagen då psykopatiska Ryan kommer in i deras liv och förändrar allt. Först tar han det dyraste de har - deras dotter Sophie. Med henne som pant...

Skådespelare: Pierce Brosnan, Gerard Butler, Maria Bello, Callum Keith Rennie
Regissör: Mike Barker
Genrer: Drama,Thriller

Kommentarer:

1 Lotta:

Vi klämde säsongens första semla i tisdags, då kunde inte jag hålla mig längre.... Gott, gott!

2 Annika:

Grattis Lotta och var köptes den och vilket betyg?

3 Lotta:

Gunnarssons. De är svindyra men jag tycker att de är goda, mycket mandelmassa. Mycket grädde också som jag brukar skrapa av en del av. Tycker nog att deras är de godaste jag smakat, mycket tack vare att de är generösa med mandelmassan som jag är ute efter. Men snacka om att konditorerna tjänar grova pengar på enkel bulle med mandelmassa och grädde, det är ju inte avancerad konditorkonst precis...

4 Annika:

Visst tar bagerierna väl mycket betalt för en liten gräddbulle! Det är ju inga avancerade ingredienser precis.....

Kommentera här: