2011-06-25 Midsommardagen i omväxlande sol och regn

Pysslet inför flytten pågår och det verkar aldrig ta slut. Men vi arbetar ju för en god sak och hylla  för hylla, låda för låda blottläggs och trots detta är det mycket kvar att göra. Möbler och tekniska prylar ska säljas etc. Minnen som foton och annat gås igenom och väcker känslor och nostalgi och det som ska sparas packas i lådor för förvaring etc. i det förråd som vi har tillgång till.

Det känns häftigt och spännande att göra den här planeringen och arbetet inför vårt livs beslut med flytten till Thailand, att göra oss av med vårt hem här i Sverige som vi haft sedan 1979, sluta jobba etc. Det känns så himla rätt att gå vidare precis just nu då vi har energi, förmåga, och längtan till ett liv i Thailand och vårt hus där i Huay Yang.

Om vi, när vi väl är där på allvar, skulle ångra oss, känna allvarligt tvivel att det här var rätt beslut, eller av annan anledning känna oss tvungna, och därmed besluta oss för att flytta till Sverige igen, så gör vi det. Det är inte värre än så. Då har vi i vart fall gjort vad vi kände oss övertygade om när beslutet väl fattades och det finns inget att ångra eller känna sig bitter över för att vi inte följt våra hjärtan och förmåga när vi hade möjligheten.

Vi vet inget om livet framöver, och tur är väl det, men det finns inget värre än att känna sig bitter eller ångest att man missat en chans att göra något när man hade chansen bara för att man inte vågade. Vi har alla möjlighet att välja vilka vägar vi ska gå i livet och styra över våra val i livet, på ett eller annat sätt, oavsett vilka förutsättningar vi har. Vi lever bara en gång och det gäller att fylla åren med liv istället för att fylla livet med år. Med andra ord ta tillvara de möjligheter vi har, vi får inte så många chanser hur gärna vi än tror det.


En av våra trädgårdväxter med en fjäril som söker näring...

Kvällens film blir The Switch med Jennifer Aniston och Jason Bateman.

 The Switch - Pappa på burk omslag Wally och Kassie är bästa vänner sedan lång tid tillbaka och delar alla sina innersta hemligheter med varandra. Men en sak kan Wally inte avslöja – han har blivit förälskad i Kassie. När Kassie i förtroende berättar att hon tänker skaffa barn med hjälp av en donator, blir Wally helt ställd. När dagen är inne, får den överförfriskade Wally ett infall och byter ut donatorns sperma mot sin egen. Helt ovetande om vem som är barnets riktige far, väljer Kassie att lämna New York och föda barnet i sin gamla hemstad. Sju år senare kommer hon tillbaka och söker upp sin bäste vän. För första gången ska Wally få träffa sin son, men hur ska han kunna berätta sanningen för Kassie?

Skådespelare: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Patrick Wilson, Juliette Lewis, Jeff Goldblum, Caroline Dhavernas, Todd Louiso, Thomas Robinson

Regissör: Will Speck

http://www.lovefilm.se/film/The-Switch-Pappa-p%E5-burk/57095/

Kommentarer:

1 Lotta:

Ni gör helt rätt och om vi har tur kanske det inte dröjer så länge förrän vi följer efter, who knows?

2 Birgith:

Du skriver så klokt Annika. Jag håller med dig det finns ju alltid möjligheten att flytta tillbaka till Sverige. Det är spännande att läsa hur allt går steg för steg i samband med att ni närmar er flytten. Jättefin bild.

3 Annika:

Till Birgith och Lotta: Tack för er respons och det skulle vara skitkul om ni oxå gjorde slag i saken framöver när det passar era respektive liv.

4 Susanne:

Tänk att du alltid är så klok Annika !

Jag kommer sen jag med men jag får nog vänta några år först, tror jag..... Hmmm Men den som väntar på nåt gott....

Kommer du igåg vilken helg vi pratade om i juli ??

5 Annika:

Till Susanne: Tack min kära vän, vi bestämde fredag den 8 efter jobbet eller lördag 9 juli. Du väljer jag anpassar mig. När det gäller flytt till Thailand, fundera i vart fall på en LongStay,till att börja med... vilket häftigt gäng vi skulle bli, du, Lotta och Birgith med respektive...Tjohej!

6 Birgith:

Om 3 år hoppas vi kunna göra vår flytt, men dock inte på heltid, enbart under vinterhalvåret. Ja, jag håller med dig Annika, vi kommer säkert att bli ett bra gäng. Jag åtar mig att kolla hur det är i Huay Yang under 2 veckor i sommar.

7 Annika:

Till Birgith: Det är bra och vi ser fram emot att träffa er ofta, om tre år då, under tiden får vi nöja oss med kortare perioder...

Kommentera här: