2011-06-26 Halvskön söndag, ömsom sol/varmt och regn/kallt

Nu är det ett jobbigt väder, hur ska man klä sig? Sol ena stunden och så kommer en liten skur, sol igen och så en skur osv. osv. I skuggan är det så pass kallt att en tröja är ett måste, och tröja fungerar inte när det regnar, vindtygs/regnjacka är bra i regn men för tät när det är sol och så det blir som ett våtvarmt omslag. Knepigt!

Nu är det ju inget livsavgörande bekymmer men tillräckligt för att det ska bli lite irriterande. Typisk svensk sommar, det vill säga ett väder man inte kan lita på.

Maria och jag bestämde oss för en liten promenadrunda på Järvafältet. Jag valde i vart fall en halvtjocktröja, då det blåste lite småkallt från min väderkontrollplats på balkongen, himlen visade vita och ljusgrå moln. Skulle det nu ändå komma en eller annan eventuell liten skur klarar jag nog av det, det är ju bara att ställa sig under ett träd eller så. 

Till en början var det skönt med tröjan, efter en stund brassade solen på och det blev riktigt varmt, sedan gick solen i moln och det blev småkallt, det började droppa, sol, mulet.. Så där höll det på under hela promenaden...Suck! Trots vädret var det en skön promenad och det är alltid trevligt att promenera med Maria på fältet och prata om ditten och datten...

Enligt väderleksrapporten ska det bli varmt, 25-30 grader i veckan som kommer, typiskt när det är arbetsvecka.


Järvafältet 2010-06-25, typ samma väder...

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej!

Hittade din blogg då jag sökte på bloggar thailand eller nåt.

Kul eftersom vi precis håller på att göra samma sak.

Kommunen ska köpa loss vårat hus och vi har rensat i flera månader, sorterat, skjutsat iväg grejor till barnen (som dom egentligen inte vill ha),tömt garage, uthus, sålt grejor på blocket.

Nu är vi inne i slutspurten eftersom vi ska träffa kommunen på banken i slutet på juli.

Vi skriver oss hos dottern som har en gård, köper en husvagn som vi bor i när vi är i sverige.

Vi kommer att bo i mae phim,vi ska bara fixa med visum,flygbiljetter,försäkringar m.m

Jag har sjukpension och mannen tar pension nu vid 61 lite pengar, men i thailand går det ju att leva, känner också att man måste prova sverige står ju kvar. Det jobbiga blir ju att vara utan barnbarnen tur med datorer och webbkamera.

Ska bli kul att följa er och se hur det går med allt!!

2 Annika:

Till Anette: Vad spännande, då får du berätta hur det går med er flytt. När flyttar ni ner?

3 Lotta:

Visst är det jobbigt med vädersvängningarna? Det är mera pålitligt i Thailand, svettigt nästan jämt... :-)

Kommentera här: