2011-03-25 Khao Lak (Phang Nga) och Phuket, Kata, MC tur och vänträff

Gick en sväng på stranden efter frukost i väntan på minibussen som skulle hämta oss kl. 10 och köra oss till Phuket.

Inget regn men fortfarande gråmulet fast varmt och gott. Lågtrycket ligger väl förankrat och det är samma väder i Huay Yang. Nåväl, vi kan ändå inget göra åt vädret så det gäller att inte tappa humöret utan hitta på passande aktiviteter.


Andaman havet rullar in......


Lång vacker strand


Stranden nedanför vårt hotell


Är det det här som kallas Solkatt?


Kissen har det skönt i det sparsamma solgasset

Vi checkade ut och minibussen kom 09.50 och vår chaufför körde bra och vi var framme ca 11 mil söderut vid 11.30 i Kata och vårt hotell Sugar Palm Grand, Hill Side. Ett maffigt hotell som är byggt på bergskanten. Våra rum skulle inte vara klara förrän kl. 14.00 så vi tog en sväng på stan samt ner till stranden för att möta radvis med solstolar och en massa männsikor som passade på att sola när solen kom fram mellan molnen i mellanåt. Vi gick vidare till en restaurang som låg precis vid hotellet för att äta lite lunch och sedan var det dags att checka in. 


Sugar Palm Grand Hillside


Utsikt från Balkongen


Kata beach till vänster

Vi fick våra rum högst upp på berget och vi och vår packning fördes med elbil i de hissnande cementbackarna om ca 17 graders lutning. Det kändes som om vi skulle tippa bakåt. Nåväl, vi kom helskinnade upp till högsta punkten på hotellet och fick en vacker utsikt över Kata bukten samt berget i bakgrunden.



Grabbarna gick för att hyra två MC via hotellet om 250 bath/per dag. Under tiden lapade jag och Linda lite sol vid en av poolerna. När grabbarna kom tillbaka efter provkörning och tankning av dessa Honda MC var det lätt att konstatera att de inte var välskötta utan hade slöa motorer och bromsar som tog när reglaget nästan var i botten.

På med hjälmarna så stack vi iväg och kollade runt lite vid Kata, Karon och Patong. Vid hemkomsten blev det en Pina Colada vid poolbaren.


Pina Colada, mums!

Vännen Christer kom till hotellet kl. 19 för att eskortera oss till Rawai där de bor och vi skulle sedan vidare till en restaurang som heter Number One, ca 2 km i från dem. Strax innan Chrsiter kom hade det börjat regna rejält, men vi löste det genom att köpa var sin regncape så vi höll oss torra under färden. Regnet varade dock inte mer än ca 10 minuter.

Det blev ett kärt återseende av våra vänner Christer och Staffan samt att vi även fick gulla med Assar och träffa Christers syster som var på besök. Efter läskande drink hos dem körde vi till restaurangen Number One och åt god mat och hade trevligt. 

Härefter tog vi en MC tur runt Rawai och skildes sedan åt efter en mycket trevlig kväll.