2011-03-27 Back in Ban again!

Samran kom redan före kl. 08 och han hade, tur nog, både skjorta och shorts på sig, ha, ha. I byn är han inte alltis så noga utan kan gå klädd i bara kallingar samt bar överkropp.

Vi åt precis frukost när vi såg att han kom med bilen glatt vinkande. Det gjorde inget, utan tvärtom, kom vi iväg lite tidigare än beräknat. Det hade klarnat upp lite men vi såg att nytt regn var på väg.

Vi beställde upp elbilarna för hjälp med vårt bagage och så vi åka med nedför de branta backarna. Det har varit en trevlig vistelse på detta hotell och sängarna var riktigt mjuka och sköna, då det är ganska ovanligt, utan är i regel ganska hårda även på lite bättre hotell.  


Lyckliga elbilsresenärer




Tur att bromsen höll, ha, ha


Inlastning för avfärd. Hejdå Phuket!

Samran körde hemåt via kusten och det är en otroligt vackra vyer därifrån. Det regnade till och från hela vägen hem och i Surat Thaniprovinsen, som vi passerar, har de haft stora problem med översvämningar på grund av allt regnande.  Vi såg en del av detta när vi var i trakterna vid Surat Thani. Det är inte normalt att det ska regan så här mycket vid denna årstid och inte heller att det är ovanligt svalt på sina håll både och dag- och nattetid. Enligt Bangkok Post kommer ovädret från Kina och en del har teorier om att även jordbävningen i Tokyo kan ha påverkat vädret. Vädret är sig inte likt någonstans just nu på jorden. Vad orsaken är får de lärde tvista om.......


Översvämningar på grund av regnandet.

Vi var framme strax efter 15. 00 och det var skönt att vara hemma igen i byn igen. Borta bra men hemma bäst!  

Tack min kära familj och alla övriga inblandade för en trevlig resa!

Kvällsmålet avnjöts på Mr Klea (Gä) och på vägen hem åkte vi ner till havet där det gick riktigt stora vågor och spår visade att vattnet tidigare sköljts upp nästan fram till vägkanten innan det dragit sig tillbaka i samband med ebb.

Det var skönt att somna i den svala luften om 25 grader och det blev täcke i påslakanet.