2011-10-29 Strålande dag i Huay Yang men res inte till Bangkok och så åkte rottingfåtöljerna iväg till renovering

Solen har stekt nästan hela dagen och det har varit mycket varmt men skönt förstås. I morse kom Odd (redan, det skulle ta minst en vecka) och återlämnade våra rottingsoffor samt båda borden och nu är de så fina med sin blanka lack samt lite mörkare färg än innan. En mörkare nyans är bara en fördel tycker vi. Han tog med sig våra fåtöljer för samma behandling och de ska vara klara om fem dagar. 


De båda fåtöljerna ska få samma behandling som de nylackade sofforna och bordet i bakgrunden.


Bye, bye fåtöljerna....

Visst kan man säkert fixa det här med lackningen av möbler själv men det kan var nog så mäckigt att hitta en bra plats att vara på och framför allt lacka jämnt och snyggt utan att fånga diverse kryp eller annat småskräp som virvlar runt och fastnar i lacken. Det är ju suveränt att lämna bort detta arbete och låta en som är duktig göra jobbet samt vara generös med att erbjuda duktiga hantverkare tillfälle att arbeta och tjäna pengar.

Det här jobbet med rottingmöblerna kommer att kosta oss ca 3 000 baht så det är inte ens värt att lägga ner en massa arbete för att eventuellt spara pengar för att utföra jobbet själv. Thailändarna behöver dessa, i sammanhanget, "småpengar" mer än vi, så resonerar i vart fall vi.


Nylackad fräsch rottinggrupp på plats igen... 

I samband med vår resa med hoj till Hua Hin i spöregn på motorvägen upptäckte vi att både baksida på hojen samt min rygg blev alldeles smutsig då det stänker upp smuts från vägen från bakhjulet. Tur att jag hade regnskydd annars hade det inte varit så kul att gå omkring med en smutsig topp som är röd och ren på framsidan och gråsmutsig och fläckig på baksidan. Där går gränsen för min fåfänga.

För ett eliminera risken med stänk från bakhjulet har Rulle satt på en gummilapp nedanför registreringsskylten samt en liten röd reflex. Duktigt av Rulle som gjort likadant på sin hoj. Nu får vi se vid nästa hojåkning i regn om det gör någon skillnad.


UppfinnarRulle i farten...


Praktisk gummiflärp för att stoppa smutsstänk från bakhjulet så mycket det bara går---

Vi märker av följderna av översvämningen i Bangkok på så sätt att en del hyllor på tex Tesco Lotus gapar tomma då det inte fylls på med varor som normalt beställs och fraktas från Bangkok. På oss här i byn går det ingen nöd på något sätt, än så länge: Vi har tillgång till att köpa dricksvatten och andra varor som vi behöver men det märks även här att en del varor tar slut eller bunkras upp för säkerhets skull. 

Om du vill ha koll på läget i Bangkok kan du klicka på nedan länk. UD varnar för att åka till Bangkok på grund av det aktuella läget. Det finns andra ställen som är säkrare att åka till i Thailand. 

http://svt.se/2.22584/1.2582978/svt_s_reseexpert_kontakta_forsakringsbolagen

För vår del i byn har vi inte gjort något särskilt annat än att jag hållit på och donat lite med trädgården samt målat över lite sprickor samt på andra ställen utanpå huset där det behövdes en liten uppfräschning. Rulle har varit på gymmet samt tagit en lätt cykelträningsrunda. Min lilla träning för dagen har bestått av några vändor i poolen samt lite armhävningar för mina triceps. Inte mycket att skryta med men ett bra måtto är "den bästa träningen är den som blir av" om aldrig så lite. Lite klättring upp och ner för stegen samt målningsarbetet är ju också bra för kroppen, hä, hä. Nä, jag ska villigt erkänna att jag har haft mest lust att ta det lite soft idag.

Kvällsmaten avnjöts på den relativt nyöppna restaurangen Sao's Kitchen. En liten trevlig restaurang precis vid bron över från Dolphinstranden till Van Raviområdet. Maten var helt ok och ägarinnans lilla sexåriga dotter plockade jasminblommor och trädde upp på en tandpetare och delade ut till varje matgäst. Hon delade även ut en broschyr om bl.a massage och lekte med oss och försökte prata engelska. Med sitt oblyga sätt och påhittighet kommer hon att bli en framgångsrik kvinna med åldern...ha, ha.





Kommentarer:

1 Lotta:

RulleFix, han är duktig han. Det var en idé man kanske får ta efter. Kul med nya restauranger i byn, det kan väl behövas i alla fall under högsäsong då jag hört att det kan bli riktig trängsel vid middagstid.

2 Birgith:

Så fina möblerna blev. Kul att se en bild på den nya restaurangen vid oss. Har hört talas om den. Nu börjar det bli många matställen och konkurrensen blir större och större. Men under högsäsong kan det ju behövas för då är det ofta fullt på många ställen. Håller tummarna för att det kommer att gå bra för dem.

3 Annika:

Till Birgith och Lotta: Visst är det bra med fler restauranger, framför allt under högsäsong, de flesta får det ju tufft under lågsäsong.

Kommentera här: