2011-10-30 En lektion i golf på Rangen med läraren Janne

Gjorde ett tufft träningspass på morgonen då jag kände mig tvungen att ta igen lite eftersom jag låg på latsidan i går. Låg sedan vid poolen och softade med en bok. Jätteskönt! 

Efter lunch erbjöd sig Janne att ge mig en gratislektion i golf på Rangen och då jag aldrig spelat golf är det alltid kul att testa något nytt. Janne var mycket pedagogisk och berättade hur man ska hålla golfklubban, hur man ska stå och hur man ska hålla armarna samt hela tiden ha full fokus på bollen. Fick testa en järnsjua först och sedan en bredare variant.



Jag lyckades faktiskt träffa bollen de flesta gångerna och slå iväg den mer eller mindre långt (eller kort) och rekordet var 75 meter, men det var nog mest bara tur. Två lådor golfbollar ligger nu lite här och där på Rangen och när jag övat på detta moment ordentligt så jag får in rätt snitts gäller det att försöka styra bollen också så den går dit jag tänkt. Kul var det i vart fall att testa och det lär bli fler gånger.

Tack snälla Janne för en mycket bra lektion!


Nu finns det stolar och bord där man kan sitta och ta en fika t.ex.


Här kan man köpa kaffe eller andra drycker och lite tilltugg

Bouganvillan vid altanen, en av dem som jag knipsar på nästan dagligen visar sin blomsterprakt. Tänk vad lite daglig omsorg, kärlek och koskit etc. kan göra underverk och detta arbete är verkligen värt mödan. Detta är ingen uppgift som vi kan kräva av vår markpersonal om man inte beställer och kostar på en egen förstås som bara sköter ens egen trädgård och lägger ner extra tid på den.

Markpersonalen på vårt område sköter bara ett normalt underhåll enligt kontrakt och det gör de med bravur tycker vi. Nu har jag ju all tid i världen att lägga ner både tid och energi och det som är mest kul är att vi är här och kan följa resultatet. Vill jag ha hjälp med något ställer alltid personalen upp.


En av våra bouganvillor som blommar så vackert!

Kvällsmaten avnjöts på Kaew och efter en stund kom Marita och Peter och gjorde oss sällskap.

Tack för en trevlig kväll!