2012-04-10 Galler-provet är monterat...

Mong kom redan kl. 08.45 istället för 09.00 för att montera upp provgallren på ett av våra fönster. Lotta och Bosse ville närvara då de är intresserade av samma typ av galler, men med ett annat mönster, så vi ringde dem så de fick "kasta sig" på MC:n lite tidigare än beräknat för att ta sig hit.

Gallren om två delar ser jättebra ut men det blev en smärre missuppfattning när det gäller färgen på blommorna. De övre blommorna ska vara i guldfärg och den nedre i rött inte rosa. Mong lovar att fixa till det när han kommer med hela leveransen till samtliga fönster och en altandörr som kommer att monteras om ca 3-4 veckor. 

Gallren vid fönstren under taket måste sänkas något då de annars slår i taket när man öppnar dem. Den lilla glipa som blir på ovansidan av fönstert kommer ändå ingen inkräktare igenom.

Nu gäller det att hitta 8 kraftiga kombinationslås så slipper man ha 8 extra nycklar att hålla reda på, det underlättar både för oss och framförallt för Ned som ska tvätta fönstren.


Mong med kollega passar in ramen för gallren


Här borrar kollegan för ramen...


Ned och Gock är med och lämnar bra och vettiga synpunkter 


Gallren på plats, det enda som ska justeras är färgen på blommorna, röda nedtill och guldfärgade upptill...mycket viktigt, ha, ha.


Låset sätts på insidan...


Öppningsbart för fönstertvätt etc.

Om några veckor kommer vi att ha ett vackert "Fort Knox", hä, hä.

Vi har haft strul med internet på området i ett par dagar och det känns oerhört frustrerande. Det är inte klokt egentligen att känna så men vi är ju helt beroende av Internet för att hålla kontakt med yttervärlden, kolla nyheter samt inte minst viktigt, BLOGGA. Nu idag (2012-04-11) äntligen fungerar det igen...Pust! Nu får jag blogga i kapp som synes...

Kvällsmålet avnjöts på "Hålet i väggen" på Tempelvägen. En mycket enkel restaurang som ser ut som ett plåtsjkul med några få bord. Rätt häftigt ställe trots lysrörsbelysning men mycket god mat. Man sitter och äter i "köket" bara några meter från arbetsbordet och "spisen" om man vill sitta inomhus. Här finns bara Thaimat och "menyn" sitter på väggen med bilder på maten samt text på engelska och thai. Hit går thailändarna och äter och  farangerna sitter på andra ställen... utom vi förstås som även gillar lite "udda" ställen i mellanåt. 

Tack för en härlig dag och kväll!