2012-01-01 Hemresan till Huay Yang börjar

Vi tackade våra kära vänner Christer och Staffan för en trevlig vecka samt deras gästvänlighet och strax före kl. 09 lämnade vi dem för att göra vår första etapp till Ranong om ca 32 mil.

Det var en härlig tur och vi stannade till för lunch på samma restaurang som tidigare strax efter Khao Lak City och de kände igen oss och blev glada att vi ville gästa dem igen. Vi åt "samma" mat som tidigare och det serverades med "samma" vackra dekoration.

Vi var framme i Ranong vid ca kl. 16.45 och hade planerat att ta in på samma resort som förra gången, dvs. Rattana's men fick besked att det tyvärr var fullt. Vi blev lite frusterade då timmen var sen och det skulle snart bli mörkt och att börja leta efter en ny resort kändes lite mycket då vi var trötta efter den långa körningen. Den vänliga thaikvinnan kom ut med 2 glas vatten och sa att hon skulle kolla om den närmaste resorten, i förhållande till henne, hade något rum ledigt så hon for i väg med Mc:n. 

Hon kom tillbaka efter några minuter och sa att de hade de så vi åkte till Aprésski (efter skidåkning) resort som såg ut som en alphydda. Märkligt namn på en resort som ligger i Ranong där det inte finns någon snö överhuvudtaget oavsett årstid.

Den som driver resorten heter Jens och han är tysk och har bott i Thailand i 6 år. Han driver stället tillsammans med sin thailändska flickvän. Resorten är mycket enkel och inte så noga skött men mycket charmig. Vi blev hänvisade ett rum på andra planet och det var mycket enkelt men hade toa och dusch med varmvatten samt en dubbelsäng och mer än så behöver vi inte för en natt. Rummen kostar 500 baht per natt exkl. frukost.
















Rulle i avvaktan på middag


Jens inför matlagning

Jens frågade när vi ville äta och föreslog att vi skulle äta tillsammans med honom och hans flickvän så vi tackade ja till det. Han skulle laga hemlagad pasta med gorgonzolaost till oss och något annat med kött till dem och middagen skulle serveras senast kl. 20.00.

Under tiden gick vi till Hot Spring och lade oss på det varma golvet då det kändes skönt för kroppen efter MC-körningen.



Maten var jättegod och vi hade en trevlig kväll tillsammans med dem men tackade för oss vid 21.30 tiden då vi var trötta.

Drt hade börjat regna rejält men enligt dem var det ovanligt med regn i Ranong i december och det skulle bara bli ett "Hallo and Goodbyerain", dvs, det skulle bara vara en kort stund. 

Det blev inte så utan det vräkte ner i flera timmar och när vi kom upp till rummet såg vi att det läckte in vatten från taket som droppade ner på golvet så vi ställde en bytta där för att inte hela golvet skulle bli vått. Vi orkade inte säga till då det inte droppade vatten i sängen, ha, ha. Vi tyckte det var lite kul ändå och jag tog dessutom kål på några myror (ett femtiotal) innan jag gav upp då deras myrkompisar fortsatte att ta sig in via badrummet som hade en öppning utan nät i ytterväggen. Vi ville inte att Jens skulle komma farande med något gift som vi skulle behöva andas in sedan. Myrorna struntade i oss och höll sig borta från sängen även i fortsättningen och även från våra grejor faktiskt.

Regnet fortsatte att strila ner och vi somnade gott.