2012-03-30 Härliga fredag

Sanya kom vid kl. 09.00 tiden och planterade en ny frisk Greenpalm av annan art än den ursprungliga i den hörnan.


Sanya, vår trädgårdsmästarehjälte


Nya friska Greenpalmen

Den av en annan typ Greenpalm som stod där hade delvis drabbats av några "baggar" som lever inne i stammen och "dödar" både gamla och nya nya skott. Nu har vi ledsnat på att betrakta "delar" av denna stackars utsatta palm som trots flera pestcontroller och annan särbehandling inte återhämtat sig med positivt resultat. "Baggarna" som lever inne i stammen är skadedjur som drabbar cocospalmerna hårt och som på sina håll medfört massdöd för dem.

Jag bad därför Sanya att ta bort de angripna stammarna och behålla de friska och plantera om dem tillsammans med "syrrapalmen" på andra hörnan som inte angripits på samma sätt märkligt nog. Nu får vi se vad som händer... 

Sanya hade även med sig en säck med kobajs så jag for runt och slängde ut på samtliga växter och det är verkligen den bästa näring som finns. Det bör göras ca 1 gång i månaden.


Kobajs som brunnit i ett år och det luktar ingenting. Den bästa näringen som finns för våra växter. 

En och annan fet larv, mask etc. får man räkna med att stöta på, men jag har ju gummihandskar på så mig gör det inget...

Tommy kom på en snabbvisit och bjöd in oss på en liten tillställning i deras Sala kl. 17.00 innan kvällsmålet. Han hade med sig ett paket med röda fina stearinljus som de köpt i present till på IKEA. De vet ju att jag älskar rött. Vad jag glad jag blev och tänk vilka goa vänner vi har.


Dessa fina röda ljus kommer att lysa upp vår tillvaro ännu mer. Tack Birgith och Tommy!

Idag har det varit otroligt varmt, 36 grader och ett tryck i luften som om ett oväder är på gång. För att få lite svalka av vinden åkte vi till Nong Pu för att äta lunch och softa då Ned kom för att städa.


Pad Mama Gong. Gott men även en fröjd för ögat...

Under eftermiddagen mullrade åskan över Burmabergen. Det såg ut som om det regnade rejält över bergen och några hotfulla moln drev upp och skymde solen men molnen försvann igen. Inget regn i byn utan det stannade kvar över Burmabergen.

Det märks att lågsäsongen börjat, det är ingen trängsel på restaurangerna och på stränderna är det färre och färre som syns till även om man aldrig i övrigt upplever någon trängsel direkt på våra långsträckta stränder.


Solstolar gapar tomma....



På våra områden är det lugnt, inga fler inbrott, åtminstone inte som som vi hört talas om, men kloka av erfarenhet låser vi om oss och de flesta har nog insett att det kanske inte är så klokt att lämna dörrar och fönster öppna. Dert finns ju ingen anledning att bjuda tjuvar eller inkräktare på ett "dukat bord".

Först en liten GT hemma hos Eva och Lennart och sedan avnjöts kvällsmålet på Jacks tillsammans med dem och Lotta och Bosse som slöt upp där. Eva och Lennart åker till Bangkok i morgon för hemresa till Sverige så det blev en trevlig avslutning på deras vistelse här. Vi kommer att sakna dem och önskar dem en trevlig resa!

Tack alla som bidragit till ytterligare en ljuvlig dag och kväll i vårt kära HY.  

Kommentera här: