2012-05-25 Äntligen blir altandörr- och fönstergallren uppmonterade

Kl. 09.00 kom Mong och hans medhjälpare Joker och började montera upp altandörr- och fönstergallren. Det känns jättebra då vi börjar bli less på att stänga igen alla fönster och låsa dem samt den ena altandörren för myggnäten så fort vi lämnar huset för en stund. Det blir snabbt instängt och kvalmigt i huset då genomluftningen hindras pga de stängda fönstren.

Men med tanke på den tjuvliga som vi råkade ut för för en tid sedan då tjuven precis klivit in i vårt sovrum genom myggnätsdörren, men som tur var sprang ut igen utan att få något med sig, vågar vi inte chansa och försöka tro att det var en engångsföreteelse.

Nu är det historia och vi kan gå ifrån huset utan att stänga igen några fönster, bara huvudingången, och komma tillbaka till en hus med genomvädring, vilken lycka!


Altandörrsgaller i väntan på montering

 
 
Då Ned skulle städa kl. 13.00 sprang hon och hämtade en dammsugare för att de skulle fånga upp det värsta dammet. Jag lovade henne att vi skulle hjälpas åt att städa efteråt då det nu skulle bli extra dammigt än vad det brukar vara hos oss efter en vecka och det ska inte drabba Ned tycker jag.


...och så var det dags för vårt sovrum...


Vårt sovrum samt badrum har nu fått galler....


Gallergrinden för altandörren på plats, den glider fint på en skena innanför dörren


Jag tycker det ser fint ut, faktiskt finare än innan då det blivit ett exotiskt stuk över fönstren...


Riktigt snyggt!

Nu har jag satt hänglås på alla tvådelade fönstergaller och vi behöver bara två nycklar till samtliga galler. En eventuell inkräktare kan inte komma åt låsbygeln då den sitter på insidan av gallret så vi köpte 2 förpackingar om 4 lås respektive 3 lås som har samma nyckel per förpackning. Då slipper vi ha 8 nycklar (en till varje lås) som Ned ska hantera när hon behöver öppna gallren för att tvätta fönstren. 

Mong har gjort ett mycket bra jobb och sett till att vi fått ett vackert Fort Knox. Om du vill få kontakt med honom får du göra det via vår security Oj då Mong bara pratar thai och inte engelska. Vi tycker att det hela var mycket prisvärt, för 7 fönster av varierad storlek samt en gallerdörr betalade vi totalt 20 000 baht inklusive montering, målning av figurer på gallret etc. Det tycker vi är en skälig investering i förebyggande syfte. Jag tänker ofta på den tjuv som stod i vårt sovrum i gryningen och det vill jag inte vara med om igen.

Mong har en katalog med olika typer av galler samt mönster så det är bara att välja det man gillar bäst.

Visst kan tjuven ta sig in, oavsett vilket skydd man väljer, om tjuven tror att det är värt att jobbba för. I vårt fall genom att försöka skruva bort gallren, men det tar för lång tid och väsnas för mycket så det tror vi inte är värt mödan samt att vakten lär höra oväsendet och hinna ta sig dit och sover vi lär vi vakna av ljudet.

Tjuvarna verkar inte intresserade av att ta sig in i obebodda hus utan tar sig in där de tror att det bor folk. De vill åt sådant som de kan bära med sig lätt, som kameror, kontanter, mobiler, smycken etc.   

När eventuella tjuvar nu kommer och ser att vi har galler kommer de att springa förbi vårt hus och ta sig in i någon annans hus. Det kan låta själviskt av oss men var och en får allt skydda sin egen borg för har tjuvarna vår upptäckt att det finns något att hämta när det är många som bor i sina respektive hus lär de komma tillbaka. 
Tyvärr, det är den verklighet som vi dess värre befinner oss i, allihopa, även i vårt annars lugna gemytliga Huay Yang.   

För att återgå till vår härliga vardag kommer vi att äta kvällsmat på Jacks i sällskap av Isac, Pia, Myran och Lotta samt Bosse. Det kommer att bli oerhört trevligt det är är jag helt övertygad om i detta sällskap.

Jag ber att få tillönska er kära bloggläsare en synnerligen trevlig fredagskväll!