2012-05-30 Regnperiod som medför sval, frisk och skön luft

Idag har det varit mulet och regnat i omgångar mest hela dagen och det märks verkligen att regnperioden kommit igång ordentligt. Vid utomhusaktiviteter gäller det att preparera packningen med regnkläder om man inte vill bli blöt förstås.

Nu har vi bott här i 8 månader och det är härligt att för första gången få följa alla årstider. Nu har vi snart gått igenom den varmaste årstiden och tack vare nya effektiva fläktar klarar vi oss alldeles utmärkt utan AC. 

I samband med regnandet är det svalare och friskare luft som strömmar in genom nätfönstren, framförallt nattetid, och det är så skönt och vi sover riktigt gott.

Vi är så nöjda med våra fönster- och altandörrsgaller då det känns tryggt och skönt att somna med nätfönstren öppna samt att kunna lämna huset precis som det är och bara låsa köks- och huvuddörren och komma tillbaka till ett välluftat hus.

Ha en trevlig onsdagskväll (Lilllördag)!


Den här glada mannen var mycket imponerad av min cykel och ville veta var jag köpt den etc. Han pratade bara thailändska så det var en kul konversation där jag bara fattade hälften av vad han sa men det var nog ömsesidigt.

Jag frågade om han ville vara med på bild men han sa att han inte var tillräckligt snygg för det men vinkade ändå glatt när han for iväg och såg att jag fotade honom. Han säljer glass som han "gjort själv" och som ligger i en kyld plåttunna och som man kan få köpa med med tillval av olika slags "godis" till.  

Kommentarer:

1 Anonym:

Jo, nog märks det att regnperioden börjat. Tur att det inte varit så när vi semestrat denna tid förut. Endast 2007 hade rätt mycket regn under Maj-Juni annars har det varit blåslampa från morgon till kväll. Hoppas det blir lite soligare för Ulla och Görans skull...

2 Christer:

Har du provat denna lokala specialitet? Glassen är nog jättebillig och måhända även god, men jag känner mig lite tveksam till under vilka förhållanden den har tillretts - men kanske är jag tveksam i onödan?

3 Christer:

Då ska jag testa sådan plåttunneglass nästa gång någon passerar mig. Som du vet är jag glassoman.



Jag håller med dig om att det är skönt väder nu, svalt (nåja... mindre varmt i alla fall) och skönt!

4 Annika:

Till Christer: Jag har ätit glass i skolan som togs ur en likadan kyld plåttunna och den var jättegod och det blev ingen otrevlig reaktion på magen heller så jag tror den är ok.



Till anonyma Lotta: Regnet behövs men ok med sol då för Göran och Ullas skull.

5 Annika:

Till Christer: Det tycker jag du ska göra och det kommer att göra dig gott oss glassomaner emellan.

Kommentera här: