2012-05-31 Sista dagen i maj, jisses vad tiden går!

Idag har det inte hänt något särskilt att förtälja utan dagarna tuffar på i behagligt tempo. Jag och Rulle kör som vanligt våra respektive fysiska träningar och vi är livsnjutare på hög nivå.

Det har kommit några smärre skurar och däremellan har solen brakat fram och det har blivit oerhört varmt då luftfuktigheten ligger på ca 75%.

Igår kväll blev vi "invaderade" av en massa flygmyror igen som flög eller traskade runt tillsynes planlöst i våra ljuskällor på altanen. I morse var det Rulles tur (otur) att sopa upp vingar och myrlik som låg och skräpade på altanen. På gången bakom förrådet ligger det en jättehög av vingar och myrlik som också måste bort. Men jag väntar ett par dagar med att ta bort dem i fall att fåglarna vill kalasa på dem först. 

Denna gång ska jag bespara er bilder på krypen men där emot ska ni få kolla in en läcker Honda MC som stod parkerad utan för skräddare Don och den ägs av hans kompis som låg och softade på i Dons lilla syateljé.


Visst är den fin? Honda Steed 300 cc.

I kväll äter vi på Chai Chane tillsammans med Bosse och Lotta och då vet vi att det blir trevligt.

Gör som vi, ha en underbar dag och kväll!

Kommentarer:

1 Christer:

Ja, läcker båge, speciellt tanken, eller hur?!



Vad gäller flygmyrorna kan man ju, som vår gode vän Ngiem har berättat, göra som vissa thailändare gör om man vill ha lite gott att snaska på:



De sätter ett tänt stearinljus ner i en stor kastrull, i vilken de hällt några cm vatten. Sedan öppnar de alla fönster och släcker alla andra ljuskällor. Och - Voila! - kastrullen är plötsligt fylld med mängder av läckra myror. De häller bort vattnet och kör godsakerna i woken.



Men vingarna då, frågade jag med illa dold förfäran. - Nej, det lossnar när man wokar dem och de känns inte när man äter (för övrigt samma argument som min mamma använder om benen i strömmingsflundrorna (= nåldynorna).

2 Annika:

Till Christer: Ja den berättelsen minns jag men jag tror inte jag vill smaka även om det ger mycket proteiner...

3 Susanne:

Vilken bra idé Kastrull med ljus i o bort med alla flugor o mygg kanske oxå ? o sen har vi lite o mumsa på. Helt kanon ju !

Här är det oxå regnperiod just nu o kallt som bara den, strax över 10 grader.

Nästa vecka får jag träffa goa Maria igen då hon kommer på torsdag. Det ska bli härligt !

KRAM på er

4 Annika:

Till Susanne: Mmmm visst låter det gott med wokade flygmyror... Stackars er, ena dagen 25-30+ grader och sedan 6-8+, usch vi vill inte byta! Krama Maria från mig och kram till dig också förstås.

5 Birgith:

Dom där flygmyrorna har vi än så länges sluppit. När inträffar detta fenomen är det efter regn eller?

6 Annika:

Till Birgith: Nej det är nu under vår (maj) och försommar som de svärmar och då är ni ju inte här...

Kommentera här: