2012-10-31 Kokosvatten - Kokospalm och kokosnöt

Kokosnöten kan användas till mycket. Maria älskar kokosvattnet som är både läskande och nyttigt på flera sätt. Man kan köpa färdigskalade kokosnötter på Tesco Lotus, göra hål i skalet och dricka innehållet som det är. Du kan också köpa oskalade kokosnötter på B-one om du frågar.
 
Info hämtad från Wikipedia.
 
Kokos vatten är den klara vätskan inuti unga kokosnötter (frukter av kokospalmens ). I tidig utveckling, tjänar som en suspension för frövitan av kokos under nukleära utvecklingsfas. När tillväxten fortsätter, frövitan mogna i sin cellulära fas och insättning skalet på kokos köttet . Kokos vatten har länge varit en populär dryck i tropikerna , särskilt i Indien , Brasilien kusten,Sydostasien , Stillahavsöarna , Afrika och Västindien , där det är tillgängligt färska, konserverade eller flaska.

Kokosnötter att dricka är noggrant förpackade och säljs på många ställen. Dessa är typiskt asiatiska kokosnötter vars yttre grön ytterskalet har avlägsnats, och återstoden insvept i plast. Under hela tropikerna de kan hittas säljs av gatuförsäljare, ofta skär i kunder för att säkerställa att kokos vatten är färskhet. Kokos vatten kan också hittas i vanliga burkar, Tetra Paks eller plastflaskor (ibland med kokos massa eller kokos gelé ingår). Flaska kokos vatten har en hållbarhet på 24 månader. 

Under de senaste åren har kokosvatten marknadsförts som en naturlig energi eller sportdryck grund av dess höga kalium och mineraler innehåll. Marknadsförare har också främjat kokos vatten för att ha några fett och mycket låga mängder av kolhydrater , kalorier och natrium . Men marknadsföring påståenden tillskriver enorma hälsofördelar för kokos vatten är till stor del ogrundade.

Om inte kokos har skadats, är det sannolikt steril . Det har förekommit fall där kokos vatten har använts som en intravenös hydrering vätska i vissa utvecklingsländer där medicinsk saltlösning tillgänglig. 

 
 
På nedan länk kan du läsa mer om både kokospalmen och kokosnöten. 
 
 http://sv.wikipedia.org/wiki/Kokospalm
 

Kommentera här: