2013-08-30 Ken Shop, lite nya prylar....

Här kommer lite info om nya grejor som Ken har i sin butik. I september kommer han att uttöka med ännu mer varor som han fått tips om eller via önskemål från er kunder....
 
Thinner och Inpregneringsmedel för ute möbler. Impregneringsmedlet bör man spä ut med Thinner enligt Ken. Han har ännu inga munskydd eller ansiktsmasker att sälja för dig som är rädd om andningsorganen i samband med hantering av farliga vätskor etc.
 
Ikeas strandhanddukar i storleken 180-100 cm om 499 baht
 
Grill för briketter och briketter finns för försäljning
 
Stolar och bord
 
Strandstolar i fler färger och typer
 
Ken kämpar på i sin butik med gott humör men affärern går inget vidare då kundunderlaget är så pass skiftande från månad till månad och givetvis under låg- och högsäsong. Det är ju samma problem som de flesta affärsidkare och restaurangägare har i Huay Yang och det fenomenet finns ju givetvis även på annnat håll.
 
Ken har lyckligtvis inga planer på att slå igen sin lilla shop för gott, åtminstone inte inom den närmaste framtiden...
 
Om du vill du göra våra lokala affärsidkare i Huay Yang en tjänst, så stöd dem genom att handla i Huay Yang i första hand så deras butiker inte utarmas på grund av konkurrens från bl.a. Tesco Lotus i PKK. Det gagnar oss alla.
 

Kommentarer:

1 Titti:

Åh vad GLAD jag bir att höra att Ken kämpar på.
Givtevis kommer vi att handla av honom när vi snart kommer ner....hälsa gärna till han att vi ses snart!
Utemöblerna med parasoll gillar jag...vi har stolar och bord till lilla terassen...men vill gärna ha en uppsättning till övriga uteplatser!
Någon gång är det kul natt åka till Tesco Lotus...men det mesta finns ju i HuayYang.
Kram Titti

Svar: Tack Titti för din kommentar och jag ska hälsa Ken från er. Vi handlar själva på Tesco Lotus men förstås bara de varor som inte finns i byn. Många varor är ju dessutom billigare i byn....Kram från mig till dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lotta:

Håller med om att man skall gynna de lokala handlarna. Problemet för oss är ju att vi redan har utemöbler som inte behöver underhållas och det mesta inom inredning. Dock gynnar jag Ken när det gäller servetter och när mitt jättelager av värmeljus är slut skall jag köpa av honom om han då fortfarande har öppet.

Svar: Det är bra Lotta!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Eva:

Hej, naturligtvis skall man handla det mesta lokalt både i Thailand och Sverige. Jag har fått uppgift om att man kan beställa och få hem vissa artiklar från IKEA i Bangkok. Vet du hur det fungerar? Är det bara småsaker eller lite större saker också? Och vad kostar det? Vad finns det för affärer i PKK och Tape Sake eller på andra sidan H. vägen när det gäller t.ex. madrasser? Utbud när det gäller storlekar och mjukhet/fasthet? Hoppas att du har svar på någon/några av frågorna! Hälsningar Eva VW

Svar: Hej Eva,Jag vet inte hur det fungerar eller vad det kostar att få hem varor från Ikea i BK. När det gäller madrasser vet jag bara att Aums möbelaffär på andra sidan motorvägen mot HY vattenfall, har latexmadrasser men i övrigt har jag ingen koll när det gäller det. Vill man ha stort utbud när det gäller madrasser är nog Hua Hin att rekommendera på tex Winner, Index, eller Home Pro och det finns säkert fler ställen där. Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Ingela O6 K22:

Hej hoppas allt väl nere i byn!
I vintras bad vi Ken ta hem ett Ikea Norden sidebord för oss, att ha som avlastningsbord i köket. Bänken väger 42 kg, så det är tungt att lyfta ensam. Men Ken körde det ända fram till farstubron! Kostnad? Ikea hade tagit över 5000 Bth men vi betalade 2000 tror jag. Tänk om vi skulle be Ken ha en lista där vi kan anteckna oss för gemensam hemtagning av varor? Det får dock inte bli någon extra administration för Ken utan tanken är att det är han som får bestämma när det passar honom att åka till BKK.

Svar: Hej Ingela och det var ju toppen att Ken fixade både er beställning samt leverans från Ikea hem till ert hus. Ett bra tips ang gemensam hämtning av varor samt som ev kan utökas till beställning av varor via Ikeas katalog. Ken lägga på en administrativ kostnad samt leveransavgift så han tjänar på att genomföra affären. Lämna förslaget till Ken. Antingen nappar han eller inte...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Phiah:

Hej Annika, har snurrat runt på din fina och informativa blogg, så fingrarna krampar :) Kan inte finna någon lokation på Ken och har inte sett affären, så därför: Var? snälla. Sen är det ju helt fantastiskt att det finns en så´n affär i Huay Yang.
KH Phiah

Svar: Tack Phiah det var snällt sagt! Ken Shop (en stor vit byggnad) ligger på Samutvägen (mellan Huay Yang Beach och Petkasem Road) direkt efter Lotus 2 området ca 300 meter från järnvägsövergången. Kommer du från Mellanvägen tar du vänster in på Samutvägen några 100 meter. Nu bör du hitta dit:-))-
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Phiah:

Tack :D

Svar: Varsågod, det var så lite så:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: