2013-10- 18 dag 17 - Kanchanaburi - Cha Am - Hua Hin (22 mil)

Vädret bjöd på mulet och sol blandat. När vi kom till Cha Am stannade vi till vid en Honda med butik och service och jag berättade att mitt bakre bromsljus inte fungerade. Dessutom behövde min hoj service, dvs. oljebyte.
 
Mekanikern tog in hojen direkt och sa att kabeln till bromsljuset måste bytas. Han skulle även byta olja enligt serviceboken. Jag ursäktade att hojen var smutsig men det gjorde inget sa han.
 
För att byta kabeln måste hela framstycket monteras bort och både byte av kabel samt olja tog ca 30 minuter. Vi blev under tiden bjudna på dricksvatten och de tyckte det var kul att höra om vår långa resa. De var mäkta imponerade att vi gjort resan med våra MC.
 
 
 
 
Hela kalaset kostade 280 baht, snacka om billigt!
 
Äntligen fungerade bakre bromsljuset och vi tuffade glatt vidare till Hua Hin. Lotta hade ringt från Kanchanaburi och bokat rum på Rajana Garden House så det var klart när vi kom dit. Botta hade kommit dit innan oss då de åkte direkt från Kanchanaburi till Hua Hin. 
 
Att komma till HH känns nästan som att komma hem igen...
 
Rajana Garden House, 1 500 baht för ett dubbelrum i nästan "eget" hus med altan, 
 
 
Fantastiskt fräscha och fina stora rymliga rum.
 
Rulle och jag tog min MC för ett snabbesök på Home Pro i Market Village.
 
Efter drink (GT) på "Bottas altan" i grannhuset kl. 18.00 bjöd de oss på kvällsmat hos Moon Smile som tack för en trevlig resa och för att Rulle lagt ner en massa jobb för att planera den.
 
Efter den goda maten gick vi till Mai Thai och tog en drink och härefter blev det en sedvanlig runda på Nattmarknaden. Det blev en mycket trevlig kväll och vi tackar Botta allra ödmjukast för dels bjudmiddagen samt dels att det varit mycket roligt att göra denna resa tillsammans med dem och att den blev så lyckad.
 
Tack kära vänner!

Kommentarer:

1 Lotta:

Tack själva! Fantastisk resa gjord med fantastiska vänner! Kul att vänskapen håller trots tät samvaro under rätt lång tid....

Svar: Tack Lotta och klart att den håller, kära vänner!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: