2013-09-29 Hemresa till HY från Bangkok med buss

Efter en trevlig vistelse på Asia Hotel och en god natts sömn i sköna sängar checkade vi ut efter den smarriga frukostbuffén vid 10.30 tiden.
 
Trafiken var lugnare så taxin tog oss snabbt till Södra Stationen till det överenskomna priset om 280 baht. Vi var där vid kl. 11 tiden och köpte biljetter och bussen avgick prick 11,30 som den skulle. 
 
Efter ett matuppehåll om ca 30 minuter var vi hemma i HY vid kl. 15,30 tiden och Pao skjutsade hem oss till Lotus 1. Trots en rolig utflykt till Bangkok i 2 dagar känns det alltid skönt att komma hem igen.
 
Vi blir dock inte hemma särskilt länge då vi åker på vår långtur om ca 3 veckor med MC till Chiang Mai, Chiang Rai, Gyllene Triangeln och en massa andra sevärda ställen i Norra och Nordvästra Thailand. Botta hänger på med en MC och jag och Rulle kör varsin MC.Det ska bli spännande med nya fräscha äventyr!   
 
En annan skojig händelse framöver är att Maria kommer hem till HY igen den 2 november och stannar hela månaden! 
 
Vilket underbart liv vi lever!
 
Dags för tvätt inför långresan...
 

Kommentarer:

1 Christina S:

Oj! Ska ni åka MC till Chiang Mai? Det låter häftigt! Åker ni MC hela vägen från Huay Yang? Är ju en bit dit...
Och så får vi gratulera dig på födelsedagen såhär i efterhand. Har tittat på dina bilder från Bangkok, håller med om att det är en häftig stad! Och Lumpini Park är verkligen sevärt. Vi var där i gryningen en gång, tänk alla dessa människor som tar sig dit för att möta dagen och få sig en stunds motion! Det är speciellt!
En helt annan sak - vet du om marknaderna i Dan Singh Khon bara har öppet på lördagar, eller finns det något även vardagar där?

Svar: Tack Christina! Ja vi åker egna MC hela resan. Det tar ca 4 dagar till Chiang Mai. BK är härligt framför allt China Town och Lumpini Park. Stora marknaden i Dan Singh Khon är bara på lördagar men det finns även permanenta affärer på anda dagarna och säkert lite till.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Conny:

Hej! Ni verkar ha haft det skönt i BK.
Vilken buss är det som ni tar från Södra stationen till HY? Vilket nummer har den?
Tänkte eventuellt testa att åka buss.

20 dagar kvar sedan bär det av!!!
/C

Svar: Tack vi har haft det hur bra som helst. Bussen har inget nummer utan den går till Bansaphan. Gå en trappa upp där man köper biljetter och det är sista raden på höger sida längst bort. Säg bara att du ska till Huay Yang så står det på biljetten och som värdinnan på bussen tar emot och ser till att bussen stannar i HY. Bussen står sedan på plats 5 längst ner i huset. Alla är hjälpsamma och ser till att du kommer rätt. Förstår att du längtar hem till HY.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 conny:

Tack för svar!

C

Svar: Varsågod:-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Lotta:

Ja, snart bär det iväg. Spännande!

Svar: Mmmm det ska det verkligen bli:-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Hej Annika!

Har ni inte sett vilket oväder som är på väg till bla Chang Mai?

Har ju läst att ni planerar en långresa dit och vill bara upplysa.

Här är en länk till varningarna.
http://www.maipenrai.se/forum/topic/26806-tyfonen-wutin-drabbar-norra-och-nord%C3%B6stra-thailand-p%C3%A5-tisdag/

Tack för en bra och rolig blogg!

Svar: Hej Anonym, Tack för din kommentar, respons och varningen som vi oxp noterat. Vi har minst 4 dagar på oss att ta oss till Chiang Mai och då har förhoppningsvis tyfonen från Vietnam ebbat ut. Vi ska hålla oss mest i de nordvästra delarna av Thailand och det värsta ovädret rör mest de nordöstra delarna av Thailand. Vi lär bli varse hur det blir när vi närmar oss vårt delmål, Chiang Mai.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: