2014-04-06 Lyckoformeln - Vad vetenskapen kan lära oss om lycka - en synnerligen läsvärd bok...

Vår gode vän Conny vill oss uppenbarligen väl då han lånat oss boken Lyckoformeln av Stefan Klein - Vad vetenskapen kan lära oss om lycka.
 
Det är ingen hokusbokusbok som automatiskt gör oss lyckligare efter att ha läst den. Boken beskriver hur kroppen och framför allt hjärnan fungerar i olika sammanhang och varför vi reagerar som vi gör i enlighet med bl.a. våra respektive sinnelag.
 
Genom att få kunskaper om vad som händer med hjärnan i olika situationer är mycket intressant och ett hjälpmedel för att lära sig att kontrollera negativa emotioner samt hantera livet självt både i det goda livet, lyckliga stunder, motgångar och tragedi.
 
En av hemligheterna bakom lyckan ligger i kontrollen av de negativa emotionerna enligt boken. "Det finns nämligen ett nära samband mellan sättet att reagera på tråkigheter och det psykiska allmäntillståndet".
 
Man blir aldrig för gammal för att lära något nytt, bara man har intresse och vilja att utveckla sig vidare för att må så gott man bara kan och förmår, är gott nog.
 
 
 
I går kväll hade vi äran att få sällskap av Eva och Lasse på Huai Yang Pizza. (Richard och Mamas ställe) för att äta kvällsmat. Det blev ingen pizza utan smarrig thaimat.
 
Tack för en trevlig kväll!
 
 

Kommentarer:

1 Conny:

Kul att ni gillar boken!
Fortsätt leva väl!

Svar: Tack så mycket Conny, det gäller dig också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Eva Olofsson:

Tack för trevligt sällskap till kvällsmaten! Ses i morgon !

Svar: Tack själv Eva och det gör vi:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Dear:

Lät som en väldigt intressant bok! ska absolut kolla upp den där..

Kolla gärna in min blogg om du vill, http://heydear.blogg.se

Svar: Tack Dear för din kommentar och jag kollar gärna din blogg:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 teabird:

Den boken lät intressant! Det är sådana böcker jag finner intressanta och underhållande att läsa. Ska köpa den när jag känner att det finns tid att läsa igen. Så bra att du skrev om den på din blogg!

Svar: Tack teabird för din kommentar och respons. Den boken tror jag du kommer att gilla:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: