2014-04-08 Regnskyddet till vattenpumpen har uppgraderats av Rulle

Den gröna plasttunnan som vi använt som regnskydd till vattenpumpen, enligt tidigare blogginlägg, har nu uppgraderats. Vi trodde det var fullt tillräckligt med de stora luftinsläppen på sidorna för rören men då värmen stiger uppåt kan det bli otillräckligt enligt Peter på Chaba.
 
Efter lite tankeverkstad från Rulles sida löste han det genom att ta ut ett stort hål om ca 1 dm i tunnans botten (som nu är toppen). Efter detta satte han på det lock som medförde tunnan men för att det skulle bli en klipa om ca 6 cm ovanför hålet satte hans fast locket med 5 bultar som håller fast locket på 6 cm höjd. Locket är buktat nedåt så det kan trots öppningen inte tränga in vatten ens från kraftigt sidoregn.
 
Den före detta solblekta gula plasthuvan på vattenpumpen behövs inte längre då inget vatten kan nå själva vattenpumpen...
 
Det uppgraderade vattenskyddet för vattenpumpen 
 
 
En tillräckligt stor glipa om ca 6 cm där den varma luften från vattenpumpen kan strömma ut... 
 
En liten dörr som stängs under röret så att vattenskyddet inte kan lossna av sig självt...
 
...och här öpnnar man dörren för att lyfta bort vattenskyddet... 
 
Fiffigt Rulle, tur att jag har sådan smart och händig make!
 
Då jag också vill vara med och försöka komma med lite smarta lösningar kan man utveckla det hela genom att fästa ljudisolerande skumplast på tunnans innervägg. Endast för att dämpa ljudet något då jag vill ha kvar möjiligheten att höra om pumpen sätts igång spontant utan att vi spolar vatten, för det kan tyda på en vattenläcka och det vill jag inte missa.
 
Denna vidareutveckling får vi klura vidare på och få tag på rätt typ av skumplast. En möjlighet är att börja med att kolla med sadelmakaren på andra sidan motorvägen, han har tät skumplast som kanske kan duga. 
 
Bara så ni vet det fanns plasttunnan även rött men det tyckte till och med jag att det skulle vara i färggrannaste laget och kanske dessutom förväxlas med en vattenpost för brandsslang:-))
 
En eventuell fortsättning följer om och hur vi i så fall löser detta med några graders ljudisolering...

Kommentarer:

1 Conny:

Händiga Rulle!
Bravo - det är inte bara musklerna som är i trimm - också hjärnan!

Svar: Tack Conny! Jag håller med om att han håller både hjärnan och musklerna i trim min kära Rulle:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: