2014-04-14 En härlig Songkran-kväll på Dolphin Beach

Vi åkte ner till Dolphin Beach för att äta kvällsmat på en av de temporära stånden nu i samband med Songkran. Det var så mysigt att sitta där vid ett bord på stranden och låta de sköna vindarna från havet svepa över oss. Samtidigt lyssna på de uppsluppna och glada thailändska familjerna som njuter av att fira nyår tillsammans med sina nära och kära.  
 
Alla är så vänliga och det är idel nickande och leende ansikten samt de som har sina matstånd har mycket att stå i och ger lite klirr i kassan.
 
Det som kändes mest häftigt är att vi inte är här och gästspelar på en begränsad semesterperiod utan faktiskt bor här och få möjlighet att njuta av dessa fantastiska Thailändare varje dag så mycket vi bara vill.  
 
Songkran - det Thailändska nyåret är en fin familjehögtid... 
 
 
...och pricken över det hela, den vackra FULLMÅNEN som lyser upp tillvaron för oss alla.... 
 
Fullmåne är något magiskt det....
 
....eller hur!
 
Tack för en mysig kväll!

Kommentarer:

1 Gun i Göteborg:

Hej !

Var i Huay Yang i febr. o mars 2012 med make samt barn med familjer.
Vi bodde bortanför Villa Maris i området längst bort "Aruna" tror jag det hette.
Vi åt ofta på en restaurang i slutet av Dolphin Beach innan bron över till Van Ravi. Vet du vad den heter ? Vi har glömt det.

När man gått över bron mot Van Ravi en liten bit därefter fanns en rest. Som stängdes lite senare.
Thaikalles fru startade upp en ny rest. där " Marle Garden" har inte läst att ni varit där någon gång, finns inte den kvar ?

Hälsningar Gun

Svar: Hej Gun, Restaurangen vid bron heter Saos Kitchen och den som Thaikalles fru äger heter Marli Garden och den finns kvar men är stängd just nu under lågsäsongen. Vi har varit där en gång men har andra favoriter som vi hellre går till. Varma hälsningar Annika
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: