2014-04-18 Låååååååååååång fredag, slut på Songkranfirandet...

Idag är Songkran över för denna gång och det har varit ett fint firande, underbart varmt och soligt väder till skillnad mot förra året. Då regnade hela Songkranfirandet bort och många evenemang fick ställas in på grund av vädret ochg vad det förde med sig. I år har vädrets makter varit givmilda med sol och vackert väder. Det har mullrat lite från åskan över bergen under några eftermiddagar men inget regn hittills.
 
I går var det vattenkastning i hela byn, jag klarade mig helt men Rulle blev renad vid "Frukthörnan" på sena eftermiddagen när han var på väg till Chang Corner för att träna.
 
Rulle berättade att det luktade talk och var stora vattenfläckar på Mellanvägen men ingen vattenkastare i sikte så han trodde att han kommit undan, Puh vilken lättnad! Nja inte riktigt, när han kom ut på Jacksvägen stod de där, hela vattenkastningsgänget. Det var bara för Rulle att inse att nu är det kört, le och ta emot reningen i form av talkade kinder och en en hink med iskallt vatten. Iiiiiiiii, tur att det inte var jag:-))
 
Vår regntunna har tömts på sista regnvattnet och står där torr och tom i väntan på regnperiodens början i juli. Men det lär väl komma en eller annan regnskur innan dess får vi hoppas
 
Det finns tre olika årstider (Nâa=säsong, årstid) i Thailand:
 
Regntid (Nâa fån) fån   juli-oktober 
Kylig årstid (Nâa nâu)  november-februari
Varm årstid (Nâa rån)  mars-juni
 
Hur det sedan blir i verkligheten med vädret år från år kan vara svårt att sia om.
 
Nu i helgen är det bäst att hålla sig borta från motorvägen då det kommer att vara mycket trafik som är på väg norröver men fr o m med nästa vecka har säkert de flesta återgått till sina normala rutiner med arbete etc.
 
Vår housekeaper Ned är även ledig idag (vår städdag) så vill vi ha det städat kan vi göra det själva. Ned städar vårt hus på söndag eller tisdag istället. Det är inga problem för oss egentligen då vi normal har städning varje vecka.
 
Sedan i onsdags eftermiddag är vi helt ensamma på vårt område då den sista grannen lämnade Huay Yang. Vi ska villigt erkänna att vi gillar att vara själva på området. Dels har vi hela poolen för oss själva hela dagarna och dels behöver vi inte vara oroliga för att vi eventuellt stör någon med musik etc. Hä. hä, nu kan vi leva loppan här:-))
 
Detta är egentligen den bästa årstiden att vara här, det är soliga varma dagar och även i havet och poolen ligger temperaturen på ca 33-35 grader. Våra favoritrestauranger kan vi gästa i vår normaltid kl. 19.00 utan att behöva vänta på maten mer än den tar tid att laga etc etc. Det är lugnt och skönt på byvägarna och även i affärerna.
 
Jag gillar inte att bada i temperaturer under 30 grader som det är under november till februari/mars och då är det dessutom som flest boende här på området och i övriga HY förstås. De får då gärna ha hela poolområdet för sig själva och det passar både Rulle och mig utmärkt.
 
Vi firade ensamheten på området genom att sätta oss i bubbelpoolen och dricka vår onsdagsdrink där (i plastglas förstås:-)). Lyxigt värre, bara vi och vår security på hela området...
 
Vårt fina poolområde
 
I kväll kommer Pisac och Lasse (Evas make) till oss på en drink innan vi ger oss ut och äter kvällsmat tillsammans. Det ska bli mycket trevligt!
 
Jag önskar dig en lååååååång skön fredag!

Kommentarer:

1 Anna, New York – My Bite of the BIg Apple:

Åh, så fint ni bor! Bada i en pool där det är över 30 grader varmt, det vore nåt det. :) Intressant att läsa om landets traditioner och hur väderperioderna är. Ha en fin påsk!

Svar: Tack så mycket Anna och jag kan hålla med om att det är en hel del kontrast gentemot NY:-)) Ha en fin påsk du också och sköt om dig over there!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Jag förstår precis att ni stortrivs nu när byn avfolkats från oss skandinaver. Måste kännas särskilt lyxigt att vara helt ensam på ert område. Tala om stor pool och trädgård bara för er själva!
Jag håller verkligen med om att en pooltemperatur runt trettio är det optimala. Även havet håller väl nästan den temperaturen nu?
Ha en fortsatt underbar påsk! Nu bär det ut i trädgården här, gräset behöver klippas, så blir det när man gödslar ;-) Och här får vi vara vår egen trädgårdsmästare!

Svar: Tack Christina du har verkligen förstått budskapet:-)) ja havet är lika varmt och gott att bada i nu. ha en fortsatt underbar påskledighet ni också och ta hand om trädgården väl. Kram till dig från mig
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Eva Olofsson:

Så härligt det låter! Lasse tycker också det är fint där nu på stranden och i vattnet.
Ha det så trevligt i kväll!

Svar: Tack så mycket Eva och vi hade det mycket trevligt igår kväll. Lasse och jag ska äventyra ihop där på stranden och stigen på söndag, bara så du vet:-)) Saknar dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Annette:

Vi kan knapt vente til det blir sommerferie... Sees i juni:)

Svar: Jag förstår den Anette, när kommer ni i juni? Jag åker ju till Sverige den 25 juni, en dryg månad. Hoppas vi hinner ses innan:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 lovisa:

så mysigt ni ser ut att ha det!

Svar: Tack så mycket Lovisa för det samt din kommentar:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Pia:

Tack för en trevlig kväll!!!
Isac hälsar

Svar: Tack så mycket själva då ni bidrog till det:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Annette:

Er nok på plass 21 juni og blir til 9 august. Så vi sees nok før eller etter din reise:)

Svar: Vilken tur då hinner vi säkert ses:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: