2014-04-20 På skojigt äventyr med Lasse i Wanakon Nationalpark och omnejd

Efter att Lasse (Evas make) sett mina bilder på min blogg från min långis i Wanakon Nationalpark i torsdags blev han sugen på att hänga på nästa gång. Vi beslöt därför att ta en rejäl långis idag och utforska ännu mer av stigen ovanför stranden samt följa stranden ännu längre norrut. 
 
Efter att ha gått Huay Yang Beach och vidare på Hat Wanakon tog vi stigen strax innan klipporna börjar.
 
Lasse kollar in utsikten söderut
 
...och här är kusten norrut...
 
Vacker vy från ovan...
 
Vi gick några kilometer på stigen norrut men när stigen började bli väl oländig att gå på med tjocksulade badtofflor vände vi. Vill man gå vidare är det vettigare att ha stövlar eller kängor på. 
 
Här vände vi då stigen började bli väl oländig att gå på...
 
Vi tog oss ner via en stig till stranden och gick flera kilometer norrut. Stora delar av stranden kantas av pinjeträd och lövträd och där i mellan kommer klipporna och delar de olika strandpartierna. Vi får se vackra fåglar som Pacific reef egret...
 
Pacific reef egret
 
...och även en rovfågel som såg ut som en hök, brun/vitspräcklig, men jag hann tyvärr inte ta någon bild av den. 
 
Långsträckt strand norrut med Prachuap Khiri Khans berg. På "sockertoppen" Dusky Leafberget i Au Manao, längst in i raden av berg, har Rulle cyklat för att klättra upp på toppen. Vi tittade i kikaren men såg honom inte:-))  
 
Den långsträckta stranden söderut...
 
Härligt klart vatten...
 
En fin liten fiskebåt kom farande från norr och de vinkade så glatt när de var i höjd med oss och vi vinkade lika glatt tillbaka...
 
Urgröpta sandformationer där de i mellanåt var ca 1 meter djupt direkt efter strandkanten...
 
Ytterligare ett korallrev att ta sig över...
 
Här beslöt vi att vända om igen...
 
Ett träd gör allt för att hänga sig kvar på klippkanten...
 
När vi ansåg att vi gått tillräckligt långt vände vi. 
 
 
Några fiskar hade tydligen inte hunnit med när ebben kom så de låg och flämtade i det grunda varma vattnet i en av urgröpningarna i korallrevet. Vi räddade dem från en säker död genom att fånga dem i dels en plastpåse och dels i handen och släppte ut dem i havet. Efter en sekund pilade de iväg och det kändes bra att vi gjort en liten insats för dem.
 
I denna lilla varmvattenpöl låg de stackars fiskarna och kämpade för livet...
 
Nu har fiskarna fått friheten tillbaka i havsvattnet igen... 
 
 
Vi lämnade korallrevet och kände oss som livräddande hjältar när vi traskade söderut och hemåt igen och vid de sista klipporna innan Hat Wanakon rundade vi dem genom att vada i vattnet.
 
Vid Wanakon Nationalpark hade en Speedboat gjort sitt för dagen och drogs upp på land av en traktor. 
 
Speedboat på väg upp på land...
 
 
 
Efter dryga 4 timmars skön promenad i underbar skog- och havsmiljö var vi hemma igen på Huay Yang Beach. Tack Lasse för en mycket trevlig och lååååång långis:-))

Kommentarer:

1 Eva Olofsson:

Vilken spännande långis ni var ute på! Fiskräddare och klipprundare. Vattnet ser så klart och fint ut och stranden så breeeed. Man ser alltså ända till PKK- topparna!
Kul att läsa!

Svar: Tack så mycket Eva och som du ser tar vi väl hand om din kära Lasse och hittar på roligheter så mycket vi bara kan:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Vilken härlig långis med olika upptäckter och lite små äventyr påminner mig om när jag var ung(liten) ca 10-15 år och man kom ut till landet i skärgården då gick jag och grannen Per på långisar runt ön i gummistövlar och kom inte fram överallt härligt! Numera i 50-års åldern så är det mesta bebyggt faktiskt inte samma utmaning men idag var mina tonårskillar ute på promis med 2 kompisar och gick till den delen som är mest obebyggd av ön och kom hem nöjda glada och hungriga super då de sitter så mycket framför dator och plattor annars. En rapport från en varm solig dag o Stockholms skärgård vi hade +20 på verandan i söderläge känns som lyx!??
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och visst är det roligt med att gå på upptäcktsfärd, det är underbart för både kropp och skäl! Ha det så gott i vårvärmen:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lill Lindfors:


Saknar Botta (Bosse och Lotta)i bloggen.
Har dem flyttat??

Svar: Hej Lill, Botta (Bosse&Lotta) tillhör inte längre våra närmaste eller bästa vänner och vi har ingen kontakt med vare sig Bosse eller Lotta. Därmed orsaken till att de inte omnämns i min blogg som tidigare. Så vitt jag vet bor de kvar i HY.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: