2014-04-24 Äntligen vägarbete på gång mellan Risfältsvägen och Tempelvägen...

Vägen mellan Risfältsvägen och Tempelvägen har varit mycket dålig med större eller mindre potthål mest hela vägen och nu äntligen håller de på och fixar vägen. Tack snälla för det!
 
Den vägen är ju vår normala promenadväg genom byn men på grund av värmen går vi på stranden i stället där det fläktar skönt. Det innebär att jag inte har någon större koll på vad som händer just där och då vägen varit så risig och jobbig att köra på har jag helst undvikit den. 
 
Det var vännen Monica som tipsade om det då hon går eller cyklar den vägen i mellanåt. Så tack vare Monicas tips cyklade jag dit direkt efter långisen med henne och Berit för att se det med egna ögon.
 
Jag möttes sv en vattenbil och strax därefter kom vägvälten. Hela vägen är breddad och det har lagt ut underlag med grus och småsten så de ska förmodligen lägga asfalt där.
 
I ett av husen, som ligger vid en tvär kurva mot Risfältsvägen, kom husägaren ut och vi pratade en stund, bara på thailändska, kan jag stolt berätta, och han var ännu mer nöjd och glad än jag, att vägen nu fixades.
 
Här lämnar jag Risfältsvägen och fortsätter in på Dammbrovägen mot Tempelvägen... 
 
Möter vattenbilen, så jag tar mig in på sidan av vägen för att inte bli blöt och ställer cykeln där och fortsätter till fots...
 
 
 
...och här kommer vägvälten... 
 
 
 
Ett gäng höns i de rätta färgerna (svart/rött) ser lite fundersamma ut på vad som händer vid deras väg... 
 
 
Vägbulorna är borta vid det lilla fyrvägskorset mot bla. Tempelvägen rakt fram...
 
Jag vänder här och går tillbaka mot Risfältsvägen igen...
 
 
 
Den här vägen har varit mest bedrövlig i hela byn och jag är glad över att det snart är historia. Även fast vägen kommer att bli i fint skick kan man inte köra särskilt fort här då den har några riktigt tvära kurvor och det tycker jag är bra så inte det fina väglaget kommer att driva upp hastigheten onödigt fort.
 
Mellanvägen har ju några vägavsnitt där det är både grusigt och gropigt och som kan var önskvärt om det också fixas till. Men då Mellanvägen är rak och fin kan det innebära ännu högre hastigheter en vettigt om vägen blir för jämn och fin. Framför allt vid korsningen Van Ravivägen och Mellanvägen där groparna och ojämnheterna tvingar ner farten rejält och det minskar ner risken för olyckor där om någon svänger ut utan att se sig för ordentligt.
 
Vid Kritsna Restaurang är det också grusigt och gropigt men tar man det bara lugnt så är det inga problem att ta sig fram där tills Kommunen eventuellt gör iordning vägen. 
 
Det kostar mycket pengar för Kommunen att göra iordning våra vägar i byn så de blir farbara och det finns nog en ambition att vägarna ska vara säkra att köra på men då måste det finnas tillräckligt med medel för det.
 
Vi som faranger kan dock aldrig ställa några krav på hur vi tycker att vägarna ska vara här i byn eller i övriga Thailand utan får själva ta ansvar för att vi för fram våra fordon så säkert som möjligt beroende på vägarnas skick. Fast det gäller ju likadant överallt i världen, ett eget ansvar som är lätt att glömma bort...
 
Tack goa Monica och Berit för en härlig långis! 

Kommentarer:

1 Berit Knapasjö :

Tack själv för trevlig promenad!
Helt fantastiskt att de fixar övre mellanvägen.
Ledsen att jag inte har tillräckligt med vatten för att gå med er hela strandpromenaden, ni är otroliga!
Men, men jag försöker ju spela golf två gånger i veckan och då går jag ju över milen och gissa om min hjärna grunnar på hur jag ska utföra den bästa svingen!
Pop gen progni kaa!

Svar: Tack så mycket Berit och vi saknade dig på sista svängen! Fyll på med mer energi innan du går och glöm svingen på långisen eller ta med en klubba och slå på stranden:-) Kom ihåg att du är duktig! Pop khan progni, khaa, Rattri Sawatt och lap fandii!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: