2014-04-24 Nyskördad mangofrukt från vår trädgård...

....Åtta gula mangofruketr hänger för tillmognad i vårt manoträd och idag var en av frukterna färdig att skördas. Det är alltid lika roligt att skörda egen frukt...
 
Gul fin mangofrukt från vår egen trädgård
 
Det är nu mangoperiod och priserna varierer från 15 - 50 baht per kilo på våra marknader eller fruktställen. Varför betala mer än man behöver så vi försöker komma undan så billigt som möjligt förstås. 
 
Jag älskar mango, framför allt gul. Det går att få tag på även resten av året men då ligger priserna på ca 60 - 70 baht per kilo.
 
Nu när vi kan skörda egen mangofrukt efter hand är det ju givetvis extra roligt! I flera veckor har vi varit självförsörjande på egna papayor...
 
Jag önskar dig en extra trevlig torsdag!  

Kommentarer:

1 Pia:

Härligt!!!
Ska vi bli självförsörjande av papaya får vi nog vänta 30-40 år med den takten som våra papaya har..
Kram

Svar: Nej då Pia, det går fortare än så, plötsligt händer det:-)) Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Åh så underbart med egen gul mango! Den är så ljuvligt god! Min favorit! Vi har också försökt oss på att odla mango, testat flera olika sorter och på olika ställen i vår trädgård, men ingen av plantorna har velat ta sig. Så vi har gett upp. Får förlita oss på att det finns att köpa på marknaderna. Och så har vi ju mangoförsäljarna norr om Prachuap förstås.

Svar: Tack Christina för din kommentar och det finns alltid mango året om någonstans strax i närheten av oss dyrare eller billigare beroende på säsong. Vi har hittills fått några mangofruktter 2 gånger på två år från vårt träd så självförsörjande är en klar överdrift. Trädet är bara några år gammalt, men det lär bli mer frukt när det blir större och äldre förstås. Då gäller det hinna äta den också innan den blir övermogen. Tyvärr drabbas bladen ofta av sjukdomar som kan förstöra eventuell fruktbildning så man måste ha stenkoll för att bota direkt. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: