2014-08-15 En härlig MC tur och retur till Ban Krud

Fredag = städeftermiddag = lämna hemmet i Neds vård....och denna gång blev det en härlig MC tur till Ban Krud.  
 
Vi började dock med att åka motorvägen ca 1,2 mil söderut, ta av vid den lilla portalen, för att ta landsvägen över järnvägen till havet och passera de två fiskebyarna innan Tap Saké. Vi stannade för att äta lunch vid den lilla hörnrestaurangen precis i kurvan från fiskebyn strax innan Tap Saké.
 
Vi åt vår favoriträtt, välkryddade fiskkakor med rostad färsk basilika, gurksås och ris. Det var så mycket mat för min del att jag fick en "doggybag" för att ta hem resterna. 
 
Härligt strandläge med fläktande sköna vindar från havet
 
Det var roligt att åka på de kurviga vägarna och för min del träna på kurvtekniken:-))
 
I Ban Krud tog vi en kopp kaffe på ett litet fik vid stranden innan vi vände hemåt igen.
 
Vi stannade till på fredagsmarknaden i Tap Saké och där stötte vi på Sanya och hans fru Lek som kom fram och gav mig en stor kram. De hade tagit en stunds ledigt från sin trädgårdsfirma och såg ut att njuta av det, härligt!
 
När vi kom hem luktade det som vanligt nystädat och fräscht och det är ljuvligt att bara fortsätta att njuta av en skön fredag i vårt paradis. 
 
Som jag nämnde under rubriken 2014-08-11 har vi äntligen återfått ett fungerande Internet och hemma hos oss stod den trasiga routern som nu bytts ut. Det var tydligen den som bla. ställt till det för vårt område...
 
Lyckan är fullkomlig, härlig tillvaro i Thailand samt ett fungerande Internet, livet är därmed toppen!

Kommentarer:

1 Conny:

Puuuh!
Skönt att allt är som vanligt, dvs bloggen lever!

Svar: Ha, ha Conny tack ska du ha!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Carina:

Hej!Vad skönt att man kan ha sina rutiner igen, dvs börja dagen med att kolla vad som händer i byn. Tråkigt med Maew, hon verkade inte riktigt som vanligt när vi var där i somras, kanske mådde hon inte riktigt bra då heller. Hoppas hon kryar på sig. Vi såg också stranden försvunnit lite vid Dolphin borta vid Villa Aruna, hoppas den inte försvinner mer.
Många hälsningar Carina

Svar: Tack så mycket Carina för din kommentar och vi får alla hålla tummarna för Maews skull. Stränderna har farit illa förr och kan repa sig, hoppas det blir så:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 anonym:

Hej Anika!Roligt att internet fungerar och allt är som förr.Läser med stor nöje och nyfikenhet din blogg.Härliga bilder!Nu har jag bestämt mig att åka till Thailand.Vill fråga dig:vilken årstid är bäst?Har tänkt att ta en charter resa till Koh Lanta.Vad skall man tänka på i första hand som turist när man besöker första gången Thailand?tack för svar!Hoppas att det blir inte för besvärligt mad alla frågor!Må så gott!

Svar: Hej Bogdana och tack för din fina respons på min blogg. Roligt att du ska åka till Thailand. Lyssna på resebolaget vilken årstid som är bäst för just Koh Lanta, de bör veta. Det är skillnad på var man befinner sig i landet kontra årstid. Vad man ska tänka på att läsa på om Thailand, lära sig seder och bruk samt aldrig brusa upp, höja rösten eller bli arg om man inte är nöjd med något. Att le, vara vänlig och tillmötesgående är det som gör sig bäst här, men det gäller ju faktiskt det flesta länder. Må så gott och trevlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: