2014-08-16 Dan Singh Khon bjöd på trevligheter av olika slag

På förmiddagen åkte vi till Dan Singh Khon då det är den stora marknaden på lördagar. Det byggs permanenta marknadsplatser och en del är klara andra inte. De som temporärt flyttat upp ovanför gropen har nu flyttat tillbaka och till deras färdigställda marknadsplatser eller permanenta affärer.
 
Det trevliga paret Dehdome och Jene som säljer bl a torkad frukt har kvar sin verksamhet i det hus där de numera bor och som ligger till höger innan backen ner till Handels/marknadsplatsen. De väntar på¨att kunderna återigen ska strömma till efter lågsäsongen.
 
När jag berättat att jag varit i Sverige i en dryg månad och äntligen fått träffa bl a vårt barnbarn Adam blev de så glada för min skull och gav Adam en groda i trä som han kan leka med när vi träffas igen.
 
En groda i trä som Adam fått i present av de snälla och goa paret Dehdome och Jene
 
Här kan du alltid köpa torkad frukt, hygienartiklar och örter
 
De finns på Facebook under namnet Dehdome jene om du vill kolla...
 
Dehdome och Jene, ett mycket trevligt par...
 
Dan Singh Khon håller verkligen på att förvandlas till en handelsplats och det kommer att bli mycket stort och säkert säkert bättre ordning samt inte lika väderkänsligt som det varit tidigare. Hela den tidigare gropen där det samlades regnvatten och bildades stora rännilar och vattensamlingar har helt planats ut.
 
Vi knallade runt och tittade och hittade vad vi sökte och jag fick rabatt fast jag inte ens frågade efter det. I Dan Singh Khon brukar jag aldrig pruta på priset självmant då de inte har de för fett där och behöver säkert varje penning de kan få ihop på sina varor. 
 
 
En trevlig affär som har mycket prylar i bl.a trä...
 
Rulle och jag köpte lite prylar som vi behöver och det stånd där de bl.a har cykel- och MC handskar har nu flyttat in i sin lilla affär, Vi har handlat av dem tidigare och jag köpte ett par nya MC handskar. De kostade 250 baht men affärsägaren sa att jag inte behövde betala mer än 200 baht då jag är en känd kund för dem. Jisses att de kan komma ihåg vårt utseende, jag är urkass på det själv om jag bara träffat någon en eller två gånger tidigare.  
 
Affärsägaren och Rulle samspråkar om något intressant att handla...
 
Mina nya fina MC handskar i de rätta färgerna...
 
En av affärsgränderna...
 
Coolt fordon...
 
 
 
 
Fler byggen på gång...
 
 
Tack alla inblandade för en trevlig utflykt!

Kommentarer:

1 Linda:

Vilken söt groda :)
Kul att det hänt så mycket nytt dör uppe på dsk!
Pokäe

Svar: Mmm hjärtat, den är Adams och står här och väntar på honom nu och visst är det kul när det blir en förändring åt positivt håll:-)) Pok äe
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Marianne:

Tack för att du är tillbaka, så vi kan fortsätta följa din trevliga och informativa blogg.
Vet du om de permanenta affärerna kommer att ha öppet fler dagar?

Svar: Tack så mycket Marianne vad glad jag blir:-)) Vad jag vet är att de som har permanenta affärer idag har öppet även andra dagar. Vi får hjälpas åt att kolla upp hur det blir framöver,
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina S:

Oj så mycket det händer där i DSK! Ska bli roligt att komma dit igen. Paret som säljer torkad frukt är ett givet utflyktsmål. Vi köpte lite olika sorters torkad frukt och tog med hem till Sverige när vi var där i december. Fungerade helt perfekt, att rekommendera!

Svar: Ja Christina det händer massor både här och där:-) Fruktstället är är ett toppenställe och ännu bättre att de har öppet även andra dagar än lördagar tycker jag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina S:

Förresten, har missat ställer där de säljer MC-handskar. Låter som ett bra ställe. Får testa!
Har också erfarenheten att thailändarna är otroligt bra på att komma ihåg ansikten! Är själv helt lost på det.

Svar: Tack Christina för din kommentar och visst ska du testa den affären, en liten pluttaffär med de har både det ena och det andra där som du säkert gillar tror jag. Skönt att höra att även du är lost på utseenden och jag är nog ännu värre när det gäller namn:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: