2014-08-25 Idag har vi gjort vår svenska medborgarplikt....

...genom att rösta inför Riksdagsvalet i Sverige 2014 på Svenska konsulatet i Hua Hin.
 
Svenska konsulatet ligger fint inbäddat i grönska och vid havet precis i närheten av Dusit Thani hotel 11 km norr om Hua Hin centrum. är man svensk medborgare och befinner man sig i Thailand kan man rösta där under perioden 25/8-31/8 måndag - fredag kl. 09.00-12.00.
 
Kul med en MC tripp till Hua Hin så vi drog iväg kl. 08.00 och var där ca 2 timmar senare inklusive kaffepaus på PTT macken strax söder om Pranburi. Solen gassade från en klarblå himmel och det är varmt som attan nu, ca 34 grader.
 
Vi behövde ändå åka till Hua Hin för lite ärenden bl.a inför vår långresa med våra MC i oktober så det var bra att kombinera detta med röstningen.
 
Kaffepaus strax söder om Pranburi. Våra fina hojar får därmed också vila lite...
 
På PTT mackarna är det alkoholfritt område även rökfritt. De säljer ingen alkohol på t ex Seven Eleven som finns på varje PTT mack och bryter du mot detta förbud kan det kosta dig upp till 6 månaders fängelse eller 10 000 baht eller både och om du har riktig otur. Det är tufft!
 
Jag tycker det är bra att de inte säljer alkohol på bensinmackar över lag då alkoholintag, även små mängder, i samband med körning definitivt inte hör ihop....
 
Om du röker på mackområdet kan du åka på böter om 2 000 baht om du har osis att åka dit ...
 
 
Svenska konsulatet...
 
 
Här står Rulle och samlar ihop sig inför röstningen...
 
 
Vi trodde det skulle vara kö men det var mycket lugnt och vi kunde gå in och rösta direkt men en i taget.
 
Det vara bara att visa upp passet och den vänliga tjänstekvinnan skrev upp oss så noga i "protokollet" lade våra respektive tre kuvert med röstsedlar i ett stort kuvert tillsammans med "röstkortet" och stoppade ner i röstlådan.
 
Rulle ville bevara detta ögonblick med sin kamera när det är min tur att rösta...
 
Den trevliga tjänstekvinnan som tog hand om våra röstningskuvert...
 
Hon ser nöjd ut när hon lägger ner mitt kuvert med alla tre röstkuverten i röstlådan 
 
Klappat och klart, nu har vi gjort vad vi kan för att påverka valet 2014 i Sverige och det känns bra tycker jag. 
 
Efter röstningen gick vi och kollade på det enorma poolområdet som tillhör hotellet Dusit Thani. Här kan vi snacka om ett poolområde som heter duga och som gränsar mot stranden och havet.
 
Svenska konsulatet ligger i nära anslutning till detta vackra hotell.
 
Dusit Thani´s jättepool...
 
 
Mellan matsalen och poolområdet ligger denna stora damm med träd och blommor...
 
Ingången till hotellreceptionen Dusit Thani...Visst ser det maffigt ut...
 
 
Efter detta utförda plikt åkte vi till Macro strax söder ut mot Hua Hin och inhandlade diverse varor som inte finns i Huay Yang och härefter blev det Market Village.
 
Hungertarmen började göra sig påmind så vi tog varsin smarrig kebab med kyckling och sallad i matstånds-havet utanför Tesco Lotus och det var mycket gott.
 
I den affär på nedre botten där de säljer bl.a The Guard och Molecylbyxor köpte Rulle och jag ytterligare varsitt par långbyxor, denna gång blev det precis inkomna snygga gråsvarta kamouflagefärgade. Byxorna har en massa djupa praktiska fickor, med både dragkedja och tryckknappar samt är av kraftigt tyg men ändå mjuka och sköna. De passar perfekt för långa MC körningar och är ett bra skydd både mot solen samt insekter etc. som kan komma farande på framför allt motorvägarna där vi kör lite snabbare. Nu har jag tre par av dessa sköna långbyxor och Rulle släpar efter något med bara två par, hä, hä...  
 
I den stora sportaffären på samma plan hittade Rulle ett par kraftiga CAT skor i storlek 46! Rulle har egentligen stl 47 men de var så stora i storleken att stl 46 fungerade. Från början var Rulle mycket skeptiskt att överhuvudtaget hitta ett par vettiga skor som kan kan ha till att t ex klättra i på Kao Lom Muak, i Ao Manao, som är bättre än gympadojor. Bra att jag var med då min idoga envishet om att visst har de det och till Rulles förvåning hade de faktiskt ett par mycket bra CAT skor för just detta ändamål och som faktiskt passade till Rulles stora kraftiga fina fötter:-))
 
Vi var därmed mycket nöjda med vår Hua Hin resa på alla sätt och vis. Vi klarade oss dessutom från det eventuella eftermiddagsregnet fram till strax norr om Prachuap Khiri Khan. Där kom regnet med besked så det var bara att plocka fram och dra på sig regnkläderna. Man kan inte ha tur hela tiden, så är det bara...
 
Det regnade sedan mer eller mindre hela vägen hem till Huay Yang, men vad gör det egentligen. Vi kom hem torra inunder regnkläderna och har kört totalt ca 27 mil och haft en rolig körning samt en trevlig vistelse i Hua Hin och det är det vi fokuserar mest på. Vädret kan vi inte göra så mycket åt ändå....
 
Tack för en härlig resa min kära Rulle! 

Kommentarer:

1 Christina S:

Det gläder en valförrättare att ni tar er tid att rösta, även om ni är långt hemifrån! Både maken och jag sitter i en svensk vallokal i höstens riksdagsval och tar emot röster. Lite roligt faktiskt. Även om det är en lång dag…
Konsulatet i HuaHin ser verkligen ut att ha en trevlig arbetsmiljö :-)
Jag har noterat den där affären med vettiga byxor i Market Village, känns om att det blir ett ställe att besöka!
Får man fråga vart er oktoberresa går?


Svar: Tack så mycket Christina och visst är vi duktiga:-)) Kul att ni ska jobba som valförrättare i samband med valet. Sådana brallor tror jag att du skulle gilla och vår oktoberresa kommer att gå norrut bl. a på vackra, härliga kurviga bergsvägar:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christer:

Även vi röstade häromdagen, även om jag måste erkänna att det var svårt att känna någon större motivation, eftersom vi vare sig bor eller är skrivna i Sverige sedan flera år. Men man får väl försöka ha sina nära och kära i Sverige i åtanke när man röstar...

Så tjusigt honorärkonsulatet i Hua Hin är, jämfört med det vi har här på Phuket. Här är det bara ett kalt, vitt och fönsterlöst litet rum, och ändå har det varit Generalkonsulat fram till för några år sedan. Nåväl, man ska ju - som tur är - inte bosätta sig där så det är väl mest tråkigt för den oavlönade honorärkonsuln kan jag tänka...

Att vara honorärkonsul anses ju vara ett hedersuppdrag och är därmed inte avlönat. Inget jobb jag skulle ansöka om direkt, eller vad säger du Annika?

Ha en fortsatt angenäm tisdag, hälsa Rullen!

Svar: Tack kära Christer för din kommentar och ni också därmed gjort er svenska medborgarplikt:-) Mmmm Svenska konsulatet ligger mycket fint och stackars tjänstekvinnan om hon nu skulle arbeta där oavlönad....Gratis skulle jag nog aldrig arbeta om det inte var som volontär med något som ligger mig närmast hjärtat.förstås. Här i Thailand får jag ju inte heller arbeta vare sig med eller utan lön så det behöver jag inte ens ta ställning till. Jag och Rulle önskar er båda en synnerligen angenäm dag och så även resten av veckan:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Madeleine:

Blir alltid lika glad och varm om hjärtat när jag läser din blogg. Ha en fortsatt fin vecka

Svar: Tack snälla Madeleine det gör mig mycket glad att du känner så! Ha en härlig vecka du också:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: