2014-08-28 Softardag till max...

Efter den raska strandlångisen med Berit kände jag mig ovanligt trött och tung i hela kroppen. Det var som om någon dragit ut proppen och all energi försvunnit. Det vara bara att lyssna på kroppen och lägga mig och slumra en stund samt ligga och läsa samt vila resten av dagen. Det var sååå skönt!
 
Dess bättre läste jag äntligen ut boken Niceville, som jag fått av vännen Eini i andra hand, för några månader sedan. Jag "hinner" inte läsa så mycket under dagen eller kvällen, Vid sovdags läser jag ett par sidor sedan går ögonen i kors och sömnen tar vid.... Det tar därmed lång tid för mig att läsa ut en bok.
 
Boken Niceville är mycket läsvärd, den skildrar och beskriver de svarta kvinnornas situtation som hembiträde hos de vita under 1960 talet i Jackson, Mississippi. Den är stundtals humorsfylld, väckte ilska hos mig på grund av orättvisor och attityder, förnedring och diskriminering samt en beundran för de kämpartakter och styrka som fanns/finns hos de svarta kvinnorna.
 
En bok som är mycket läsvärd

Kommentarer:

1 Lena:

Hoppas du snart mår bättre och känner dig full med energi!

Niceville!!!
Åh! Älska!!!
Den finns som film också, och den hade precis börjat och jag började slötitta.
Men kunde inte sluta! Så oerhört intressant och gripande!!!
Antar att boken är ännu bättre, för så brukar det ju vara! ;)

Kram!

Svar: Tack så mycket Lena för din omtanke. Vi ska även kolla Niceville som film:-)) Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Gunilla Weinéus:

Jag såg filmen för ett tag sedan och håller med, den är mycket gripande!
(Originaltiteln är The Help). Inför Oscarsgalan 2012 erhöll Niceville fyra nomineringar, bland annat för Bästa film.
Idag är det sista dagen på sommaren. Har precis tagit av mig ylle strumpbyxorna och sitter nu och solar igen! Det är några veckor sedan sist... Vi har dock blivit lovad en skön brittsommar.
I em ska jag plocka mogna, röda lingon...
//Gunilla

Svar: Tack Gunilla för din kommentar och vi ska se filmen som ska vara bra vad jag förstår. Intressant att se den när jag läst boken. Härligt med brittsommar, njut av den så länge den varar samt goda lingon, mums!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: