2014-12-12 Oj vad det blåser på havet i dag och även på vägen...

Nordostvinden blåser på idag med kraft och havet är upprört med stora vågor.
 
Eftersom det är fredag och därmed städeftermiddag åkte Rulle och jag ner till Aum Restaurang för att äta vår lunch. Det var häftigt att sitta där i Salan på stranden och titta ut över det upprörda havet samt hålla i vattenflaskorna så de inte blåste iväg från bordet.
 
 
Idag friskar det på i Huay Yang...
 
 
Stora fräsande vågor...
 
Efter den goda maten åkte vi in till Prachuap Khiri Khan och vi hade en rejäl motvind. Våra Honda Forzor berördes inte nämnvärt av de hårda vindarna utan de gled fram så fint i motvinden. Det ven desto mer drag i hjälmen och på kroppen. 
 
Vår svarta Honda Forza skulle på sin 600 mils service så Rulle åkte till Lilla Honda för att få det fixat och jag åkte bl.a ut till strandpromenaden för att se på när vågorna slog mot betongmuren och kastade skummande vatten omkring sig.
 
Strandpromenaden i Prachuap Khiri Khan 
 
Häftigt!
 
Efter diverse ärenden var det dags att åka hem och då hade vi medvind. Det gick undan värre då Rulle och jag brukar tävla om vem som kommer fram till avtagsvägen/Samutvägen från motorvägen först. Den som blir sist är en liten skit och vem av oss vill vara det, ha, ha.
 
Rulle är lite lömsk, han ligger där i bakvattnet på min hoj och lurar och jag kör på som attan och trots att jag drar på extra den sista kilometern i mellan 110-130 km/timme kommer Rulle upp som en dåre och kör om tutande i 140 km/timme. 
 
Helt galet men ganska kul faktiskt. Ibland måste man vara lite galen också och det ger faktiskt en liten kick, tro det eller ej. Livet kan därmed bli lite kortare än som det är tänkt men man måste unna sig att ha lite kul också :-D 
 
Jag önskar dig en fartfylld fredag samt en osedvanligt trevlig helg! 

Kommentarer:

1 Kia:

Hej Annika! Här hemma väntar jag på Andreas som verkar vara på väg nu. Tåg inställda och varning för att gå ut i kväll. Alltså, jag menar stormen....Ha en riktigt trevlig helg! Kram😊

Svar: Hej Kia och inget är som väntans tider...Håll dig inomhus i värmen så du inte blåser bort! Saknar dig här! Ha en mysig helg du/ni också och stor kram från mig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Madeleine:

Å vilka fina bilder du tagit. Vinden ska friska i även här, men än så länge är det lugnt i Stockholm.
Ha en fin helg !Kram från Madeleine

Svar: Tack så mycket Madeleine och nu gäller det att hålla i hatten både här och där med andra ord :-D Trevlig helg och kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

hej!
Skönt med galna pensionärer ! Det har blåst här också mellan varven skillnaden är väl att vi ligger på runt +1-+3 och just nu noll. Kom hem för ca en timme sen från jobbet och det var kallt runt nollan och regn men det värmer när man närmar sig bostaden och ser alla julbelysningar som alla sätter upp.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Ha, ha tack Birgitta, lite galenhet är bara skoj :-D Härligt och vackert med alla juleljus när det är grått och kallt. En del av pyntat sina hus även här i värmen...Trevlig Lucia och helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: