2014-12-13 Karins och Kjelles poolbygge för de thailändska barnen avancerar...

Nu går det undan med poolbygget och idag ska alla poolrören läggas ner innan den fortsatta gjutningen. På kortsidan av poolen kommer det att sättas upp dusch samt toalett för de badande.
 
Här sitter Kjelle och ser nöjd ut över arbetet hittills...
 
Snart är alla armeringsjärn på plats inför gjutningen...
 
Få av de thailändska barnen i Huay Yang kan simma men de vill gärna bada och leka i vatten, precis som de flesta barn gillar att leka och plaska i vatten. Då det inte finns någon allmän pool i Huay Yang är det enda som står till buds för de thailändska barnen är att leka och bada i havet.
 
På grund av barnens simokunnighet, och även vuxnas, sker det många drunkningstillbud varje år och det är sorgligt. Enligt Kjelle Bergqvist var det hans hustru Karin som kom på den fina idén att iordningställa en pool på tomten till deras nyinköpta hus där det fanns plats för en pool om 10x4 meter. Det nyinköpta huset kommer att användas som "gästhus" och ligger på tomten bakom Karins och Kjelles hus.
 
Kjelle nappade direkt på Karins idé och de beställde bygget genom Cha-ba som nu alltså är i full gång.
 
Det vore en fantastisk välgärning om vi som har pool i våra respektive områden, och som inte används överhuvudtaget under flera månader på året, skulle kunna göra en Kjelle och Karin och låta barnen använda våra pooler, givetvis under ordnade förhållanden, åtminstone en eller två dagar i veckan per pool.
 
Vilken välgärning det skulle vara att på så sätt kunna erbjuda de thailändska barnen en möjlighet att lära sig simma med hjälp av en simkunnig thailändare. Om vi ensamma bestämde över vår områdespool skulle vi inte tveka en sekund.
 
Alternativt om alla husområden ställde upp med bidrag för att kanske få Huay Yangs kommun att bygga en allmän stor pool i Huay Yang för detta ändamål. Thailändarna gör mycket för oss faranger i Huay Yang och det vore väl en fin gest tillbaka, eller hur? 

Kommentarer:

1 janne:

jag blir rörd ,av ditt goda hjärta

Svar: Tack så mycket Janne!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lena Törnkranz:

Vilken underbar idé, tänk om vi kunde genomföra den...!!

Svar: Tack Lena vad roligt att du också gillar idén!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Titti:

Vi har ju ingen pool men är gärna med och bidrar om det skulle behövas.
Tycker det vore en mycket bra idé att upplåta poolerna någon gång i veckan.
Trevlig lördag önskar Titti

Svar: Tack snälla Titti för din kommentar och trevlig lördag till dig också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Stina:

Tummen upp!!

Svar: Tack Stina!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: