2014-12-15 MC resa till Surat Thani, Dagsetapp 35 mil

Vi drog iväg vid kl. 07.30 och tog motorvägen då vi ville komma fram så snabbt och tidigt som möjligt till Surat Thani.

Första kaffepausen vid Khao Pho Servicearea efter ca 9 mil.
 
Rulle är nöjd med sin kaffepaus...
 
Det blåste hårda vindar men då det är nordöstliga vindar hade vi dessbättre medvind hela vägen till Surat Thani. Jag älskar att köra min härliga Honda Forza 300 och den passar mig perfekt.

Efter lunch Foodcenter på en PTT mack samt ett par "sträcka på benen" pauser var vi framme i Surat Thani och på hotell My Place vid kl. 13.30 tiden. Vi fick ett dubbelrum om 520 baht och checkade in.

Vi har bott på det hotellet flera gånger och gillar det centrala läget samt att personalen är trevliga samt att de har fräscha enkla rum för en billig penning...

 
Härefter åkte vi direkt till Honda Big Wing någon kilometer söderut i stan då Rulle ville testa Honda CB 500 X och efter en kort provkörning var Rulle mycket nöjd.
 
Honda CB 500 X en läcker hoj och självklart väljer Rulle en med röd tank... 
 
Den har ABS bromsar och en tank om ca 17 liter. På den här hojen kan man montera ett rack för sidoväskor samt pakethållare så ett par kraftiga sidoväskor kommer Rulle därmed att köpa till den.
 
Rulle testar Honda CB 500 X
 
 
På Honda Big Wing var en mycket trevlig försäljerska som heter Som Po med rosa hår och långa lösögonfransar...  
 
Tyvärr kunde vi inte köpa den direkt då Rulle inte kan lämna sin Honda CRF 250 L i inbyte på Big Wing utan får sälja den privat. Om du är intresserad eller känner någon som är intresserad av att köpa den är det bara att hojta till.

Så snart vi kan åker vi tillsammans ner igen till Surat Thani på min hoj så får Rulle köpa sin Honda CB 500 X och köra hem den. Det ska bli roligt och den kommer att bli perfekt för våra långresor.

Jag passade på att köpa ett par röda styrändar till min Forza som de monterade på plats. Det är kul att pimpa min fina hoj.

Mina nya rööööda styrändar...(vad säger du nu Kristoffer :-D)  

Vi återvände till hotellet och tog sedan en sväng på stan. På ett varuhus i närheten av vårt hotell köpte jag ett par kraftiga svarta läderkängor med stålhätta. Efter min vurpa i norra Thailand där jag fick ett djupt sår på foten av sidostödet, som tog lång tid att läka, är jag nu räddare om mina fötter när jag åker MC.

Dessa grova kängor blir därmed mycket säkrare för mina fötter i samband med MC körning för säkerhets skull om olyckan skulle vara framme igen. Hellre varm om fötterna än att riskera att få allvarliga sårskador i så fall.

Mina nya kraftig läderkängor med stålhätta
 
Fotsäkra dojor...
 
Kvällsmaten fick bli ”pinnmat” buffé och sallad från marknaden och varsin kall Changöl på rummet som har både två stolar och bord. Vi var trötta och hade därmed ingen lust att ge oss ut på stan och leta efter en restaurang så det här passade oss perfekt. 
 
Läckert tak över marknadsplatsen...

Tack för en härlig dag och kväll! 

Kommentarer:

1 Christer:

Håller tummarna för att Rulle får sin "gamla" MC såld snart, så vi får hälsa honom välkommen in i Big Wing-klubben! Jag kan förstå att han längtar efter att få åka ner till Surat Thani igen, för att därefter vända hemåt igen, då på sin nya Big Bike ;-)

Svar: Tack så mycket kära Christer för din hälsning! Nu går Rulle och suktar efter sin nya hoj som kanske hinner bli en hjulklapp!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Snygg hoj! Pappa såg ut att trivas :) pokäe

Svar: Tack hjärtat och din iakttagelse är korrekt:-D Pok Äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: