2014-12-16 Surat Thani till Chumphon, Dagsetapp ca 23 mil

Då vi var färdiga med vårt besök i Surat Thani och inte hade bråttom hem igen beslöt vi att åka till Chumphon via landsvägen vid havet. Den vägen är några mil längre än via motorvägen men trevligare. Framför allt när det är kraftiga vindar och motvind som vi skulle få hela vägen hem. Det var även risk för regn idag och kombination regn och starka vindar är ingen trevlig kombination på motorvägen.

Landsvägen mellan Surat Thani och Chumphon ligger på ca 24 mil så vi kunde ta det lugnt på morgonen. Då frukost inte ingår på My Place köpte vi den på Seven Eleven och avnjöt den på vårt rum. På rummet hade vi som sagt både 2 stolar och bord.

Vi lämnade hotellet vid kl. 09.30 tiden och följde landsvägen nära havet och trots att gråa moln hopade sig på himlen emellanåt under färden lyckades vi undvika regnet helt.  

Vägen upp till Chumphon är otroligt fin och omgärdas av vacker natur. Havet ligger på och vi kunde se de fräsande vågorna på håll.

Naturskön miljö efter vägen... 
 
Laem Pho Beach i strax öster om Chaiya 
 
Vacker gatubelysning

 

Fyra på en cykel... 

Då min Forza är ny måste motoroljan samt oljefiltret bytas redan vid 100 mil och ca 7 mil söder om Chumphon tändes lampan för oljebytet. För att inte dra över 100 milsgränsen för mycket ville jag att vi skulle ta oss till Chumphon den närmaste vägen så vi tog oss ut på motorvägen och i stark motvind körde vi in de ca 6,5 milen snabbt. Rulle tog fram på GPS:en närmaste Honda Show room där de kan serva även min Forza och vi var framme där vid kl. 15.30.

Vid framkomsten berättade jag vad jag ville ha gjort och de tog in min hoj direkt och bytte både motorolja och oljefilter samt kollade lufttrycket i däcken. Det är Thailand i ett nötskal, inga problem med att beställa tid etc.

Byte av olja och oljefilter 
 
 
 
Efter ca 20 minuter var min hoj klar och det kostade mig 730 baht totalt.

Härligt då var det avklarat och det var bara att fortsätta till vårt favorithotell Surivong. Vi fick ett stort dubbelrum om 450 baht.

Vi tog en promenad på stan och även denna gång köpte vi ”pinnmat” som buffé med sallad på marknaden och varsin kall Changöl. När vi har varit i farten hela dagen i princip känns det bara skönt att softa på rummet med mat och vila tycker vi. 

Rulle gillar friterade bollar och så här går det till att göra dem...

En degklump plattas till.... 
 
...som sedan friteras i het olja...
 
 
Färdiga bullar...

Tack för en härlig MC körning och härlig dag och kväll i övrigt! 

Kommentera här: