2014-12-18 Trevligt restaurangbesök på Nishaville med Khon Bee

Ikväll fick Rulle och jag ett trevligt restaurangbesök tillsammans med Nishavilles manager Khon Bee.
 
För min del rekommenderade Khon Bee fisk (Sea bass) med lime (Pla Manao) som var mycket god, Rulle valde en välstekt köttbit med bearnaissås (från Sverige) samt pommes och Khon Bee valde Spagetti med Tom Yum Pla (en specialare som inte finns på menyn än) och som vi fick smaka på. Den var fantastiskt god!
 
Det var flera år sedan som vi åt kvällsmat på Nishaville från menyn och sist var vi inte så imponerade men nu verkar de ha riktigt duktig personal i köket. Det var både vackert att titta på samt mycket gott!
 
Till förrätt fick vi lättpanerad Watercress (från Nishavilles egen organiska odling) och det är också en specialare som en av kökspersonalen kommit på själv. Till den en sötsur chilisås. Riktigt gott! 
 
Så är ser färskt Watercress ut och den har man normalt i salladen..  
 
Min Pla Manao (Fisk i limesås)
 
Khon Bees Spagetti Tom Yum Pla...
 
Khon Bee
 
Tack Khon Bee för en synnerligen trevlig kväll! 

Kommentarer:

1 Titti:

Ja Nishaville har blivit mycket bättre på matsidan.....vi brukar äta där några gånger per resa.
Deras lax är bra och mango sticky rice.
Så sköna stolar!
Kram Titti

Svar: Tack Titti för din kommentar och Nishavilles kokkonst har uppenbarligen blivit bättre. Trevlig miljö med lite lyxkänsla som kan vara kul i bland :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christer:

Ja, det lät verkligen som en trevlig och välsmakande middag, särskilt fiskrätten såg god ut!

PS Annika: en liten försynt korrigering (eftersom detta först granskas av dig och du kan ta bort just detta stycke innan du godkänner min kommentar): det bör nog vara Watercress ni åt, inte Watergrass. Är tämligen övertygad om det, särskilt som det är lätt att höra fel på grass och cress...

Svar: Tack så mycket Christer och det var svårt att få fram vad de menade om det var water cress eller water grass, tack för ditt påpekande :-D Jag kan inte ta bort delar av en kommentar utan måste ta med hela kommentaren eller ta bort den helt. Den får därmed publiceras i sin helhet.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Spagettin lät spännande. Vad är det för sås/kryddor?

Svar: Tack anonym och de är samma kryddor som i Tom Yum samt grädde så såsen blev lite stabilare.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Ja Lohmanders bearnaise är alltid nummer 1! Nu är det bara 6 dagar tills vi åker. Längtar, vi ses snart...
Hälsa Rulle kram Isac

Svar: Tack snälla Isac och ni är så välkomna hem igen samt det ska bli roligt att träffa er igen! Kram till dig och Pia:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 l:

Har också varit runt bland restaurangerna i Huay Yang och har fått väldigt bra mat på massa ställen, men vill man ha det lite extra så är Verandha bäst.
Vatten krassen med chili dippet är kanon låp

Svar: Tack Lars-Åke för din kommentar och det är roligt att ha flera restauranger att välja emellan beroende på hur man vill ha det just för kvällen mycket enkelt, mellan eller lite lyx :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Håkan :

Ser härligt och spännande ut. Ser vi fram emot när vi kommer ner snart...

Svar: Tack så mycket Håkan för din kommentar och välkomna till Huay Yang!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: