2014-07-19 Trevlig vistelse i Ludvika och träff med Stina...

Vi åkte till Ludvika och hade en trevlig vistelse i Daniels pappa Lars hus. Lars är borta tillfälligt så vi hade hela huset för oss själva. Daniel hämtade sin pigga farmor Stina, snart 89 år, som bor i Ludvika, för att hon skulle göra oss sällskap under kvällsmålet som bestod av smarrig grillmat med tillbehör. Till efterrätt åt vi Prinsesstårta som vi köpte på ICA Maxi i Erikslund tillsammans med de övriga matvaror vi behövde.  
 
Det är första gången jag träffar farmor Stina och hon är en mycket pigg och glad kvinna med huvudet på skaft och det var mycket roligt att göra hennes bekantskap. Stina klarar sig helt själv i sin lägenhet, det som stör henne är dock att synen är dålig pga starr, trots operation, samt en lite öm rygg emellanåt men annars är det bra med henne säger hon.
 
En gång i veckan träffar Stina ett gäng pensionärer om 20 stycken, där den äldsta är 93 år, och de stickar barnplagg som kläder, filtar etc. tillsammans. De stickar även i veckorna men den gången i veckan som de träffas i samlingssalen samlas alla de stickade barnplaggen ihop och buntas samt packas av en personal som ca 1 gång i månaden skickar dessa paket till Västafrika och till de behövande där, 
 
Stina har alltid tyckt om att sticka och är dessutom konstnärligt lagd och gillade att bl.a måla alster på kakel mm. och hon har gått många kurser i olika teknik under åren. Men nu var det längesedan som hon slutade med detta och det enda som återstår nu är stickningsarbetet.
 
Stina har även stickat fina plagg till lille Adam. 
 
Adam tycker det är roligt att åka bil men brukar somna snabbt...
 
 
Daniels goa farmor Stina snart 89 år och lilla Adam som ser nöjd ut i gammelfarmors famn...
 
 
Tack alla för en trevlig dag och kväll!

Kommentarer:

1 Eva Olofsson:

Trevligt besök i Ludvika! Roligt att läsa om piggs farmor Stina, tänker på min faster I-G som är 90 år.. De har fått leva långa liv och varit med om stora förändringar.

Svar: Tack Eva och visst är det härligt med pigga gamlingar som har en hel del att berätta om förr och nu:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: