2014-06-05 Cha Am och fladdermöss som letar insekter

Resevädret bjöd på lite soldis, perfekt, och på vägen till Cha Am stannade vi till i Hua Hin för att göra några ärenden innan vi checkade in på Banlansuan Resort vid strandvägen i Cha Am. Vi hade förbokat för säkerhets skull då det är många Bangkokbor som kommer till Cha Am för att fira helg. Vi fick ett bra pris om 1 500 baht inkl. frukost och rummet var mycket trevligt och fräscht. 
 
http://www.agoda.com/banlansuan-resort/hotel/hua-hin-cha-am-th.html
 
Resorten håller på och bygger ut så de kommer att bli fler rum framöver. Personalen var mycket vänlig och tillmötesgående och den enda nackdelen var att det inte fanns någon plats under tak för våra MC:ar, men så kan det vara ibland. 
 
 
Lite skugga blev det för våra MC:ar framåt eftermiddagen...
 
Om du tar på mig tar jag på dig....
 
 
Vi åt lunch på ett litet Thaihak och därefter en fika på vår balkong med resortens bjudkaffe och egna nyinköpa brownies (på norra Macro). 
 
Lunch avnjöts här....
 
...och fikat här...
 
Rulle är lite däst efter fikat och kollar in GPS:en inför fladdermustrippen i skymningen...
 
Efter fikat gick vi en lång promenad på strandvägen norrut och efter den milslånga stranden finns 1 000 tals solstolar med solskydd uppsatta och bord i mellan. Thailändarna gör ju inte som västerlänningarna, ligger och bränner i solens sken, utan de sitter under soltak, oftast i stora sällskap, och äter eller dricker samt bara njuter av närheten till havet och svalkan som det bjuder på.
 
Stranden mot Hua Hin söderut...orosmoln på gång?
 
Stranden norrut...
 
Det ska bli en Jetskitävling i morgon så här är det en som övar....
 
Här går det undan och det gäller att hålla sig borta från badandet...
 
 
...här letas det metall med en detektor...
 
 
Stora regnmoln hopade sig på himlen, åskan mullrade på håll och vi skyndade på stegen hemåt till resorten och hann precis in under tak innan det brakade loss och regnet forsade ner. Puh!
 
Vårt huvudmål med resan till Cha Am var att beskåda fladdermössen när de lämnar en stor grotta i skymningen för att äta sig mätta på insekter. Grottan ligger ca 15 km norrut från Cha Am. Vi lämnade resorten vid kl. 17 tiden och då hade regnet avtagit betydligt, men vi har ju bra regnkläder så för oss gör det inte så mycket om det regnar. Att skippa den lilla utflykten för regnets skull finns inte i våra sinnen.
 
Vi hade tur och det slutade regna strax efter att vi anlänt till den lilla väntekuren med tak vid landsvägen nedanför berget med den stora grottmynningen. Därifrån kan man se hela skådespelet när fladdermössen flyger ut och det är miljoner fladdermöss som flyger i stråk. 
 
Efter att det första gänget om tusentals fladdermöss flög ut blev det en kort paus sedan kom nästa gäng...Häftigt!
 
Det är svårt att ta bilder på detta fenomen med våra kameror men du får hålla till godo med de få bilder och fimsnutten som jag hann ta innan det hela var över för denna gång.
 
Grottmynningen där fladdermössen flyger ut i skymningen...
 
Rulle i väntan på utflygningen...(inte hans utan fladdermössens)
 
Den lilla kuren som är perfekt att sitta i för att få full koll på de utflygande fladdermössen. Vi åkte dit på Svarta Pantern båda två då det var onödigt att ta båda hojarna den lilla biten samt min hoj slapp därmed bli nersmutsad av det tidigare regnandet.-)) 
 
Nej, det brinner inte utan det är solen som är på väg ner över bergen...
 
Nu kommer de....kolla noga på bilden till vänster om grottmynningen och på himlen...
 
Miljontals fladdermöss...
 
 
 
Efter mörkrets inbrott vände vi tillbaka till resorten och på vägen dit svischade det förbi fullt med fladdermöss som var på jakt efter insekter.
 
Om du vill hitta hit kan du kolla nedan länk...
 
 
Hemma på resorten igen och se så fina bär den stora Foxtailpalmen har... mums för fåglarna.
 
Vi kände inte för att besöka någon restaurang efter hemkomsten till resorten utan köpte varsin färdigrätt på Seven Eleven och varsin stor iskall Changöl och detta skrovmål och dryck intogs på vår balkong. Härligt!
 
För att inte locka till sig små myror eller andra kryp till våra tomma matkartonger på rummet gick jag ut med soporna och slängde dem direkt i en sopbehållare på gatan. Tropikerna är tropikerna och små kryp är fenomenala på att hitta mat...
 
Tack min kära Rulle för en mysig dag och kväll!  

Kommentarer:

1 Linda:

Såg ju ut som en schyst utflykt, skönt att ni är hemma igen! Pokäe

Svar: Tack så mycket mitt hjärta och det där med fladdermössen kommer Adam att gilla när han blir äldre:-)) PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Berit Knapasjö :

Vilken härlig bild på Rulle när han ligger ock kollar Gps!

Svar: Mmm tack Berit det tycker jag också:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ann-Britt:

Vilken härlig liten resa ni har gjort!

Förstår att det var en upplevelse att se alla dessa fladdermöss när de lämnade hålan i berget!

När jag var på semester på Bali gjorde jag en rundtur på några dagar runt ön. Då var jag och kollade på Fladermöss som flög ut från en grottmynning. Först kom några spejare ut från hålet och kollade läget. Sedan kom resten! Oj så många det var som flög ut från grottan! Det var roligt att bli påmind av dig i dag om detta!

Kram:)

Svar: Tack så mycket Ann.Britt för din kommentar och din egen berättelse om fladdermössen som jag kunde väcka till liv:-)) Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: