2014-03-21 Dag 18, Hemresa till Huay Yang, Dagsetapp 19,8 mil

Vi köpte frukosten på vägen på Seven 11 och intog den i skugganinne i en busskur. Det kändes kul att sitta där och äta och folk vinkade glatt åt oss och vi vinkade tillbaka. Vi är verkligen riktiga backpackers:-))
 
Praktiskt matställe
 
 
Lite sliten busskur men det gick bra att inta frukosten i den...
 
Vi körde landsvägen via Bang Boet då vi inte har bråttom hem och vi stannade där för lunch. Nu är cirkeln nästan sluten, vi åt vår första lunch där på resans första dag och avslutar resan med en lunch där...
 
 
Här är alltid mysigt att sitta och äta...
 
Vi var hemma igen vid kl, 14 tiden och snälla Ned hade städat vårt hus på morgonen istället för kl. 13 som hon ska göra på eftermiddagen på vår begäran, om det var möjligt, som det var skönt att komma hem til ett nystädat hus.
 
Vi är mycket nöjda med vår resa, vi har haft det mycket roligt och träffat en massa trevliga människor under resans gång och så fort det börjar suga i resetarmen igen kommer vi att sticka iväg på en kortare eller längre resa igen. Det finns så mycket att uppleva och se i Thailand och vi har bara skrapat på ytan än så länge. 
 
Det finns många platser vi kan åka till igen med glädje och dit hör bl.a Songkhla, Ao Nang, Oawthong Beach samt flera platser norrut förstås, Nästa långresa om flera veckor kommer att ske i höst och då åker vi norr ut igen.
 
Tack kära Rulle för en underbar resa och för att du är så duktig som reseledare och hittar på roliga sevärdheter, upplevelser och annat skoj på vägen-)) 

Kommentarer:

1 kjelle:

Vilken häftig tur ni har gjort, ni är verkligen tuffa. Spännande att följa er från hemmaplan. K

Svar: Tack så mycket Kjelle:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Sitter här och läser innan jag skall knyta mig börjar 6.45 imorgon . Vilken härlig tur du och din man varit ute på Mc måste ge en otrolig frihet och lite coolt eller hur ? och du träffar andra på det sättet tror inte att ni trillat på tyska HD killen utan bågar?
Du skrev att det var ganska lite turister överlag där ni var söderut kan det bero på att det i västerlänska nyheter ibland då och då skrivs om att det är motsättningar mellan olika religösa grupper ? Vad tror du? i så fall är det tråkigt då din och Rulles utflykt verkade hur fantasktisk som helst.
Hälsningar Birgitta S +2 det tar sig på Kungsholmen med värmen

Svar: Tack snälla Birgitta för din kommentar och jag tror som du säger att de varningar som gått ut skrämmer den vanliga turisten. Man ska inte vara naiv men vanlig normal försiktighet räcker. Ibland kan man ha otur och befinna sig på fel ställe vid fel tidpunkt men det gäller även i övriga livet. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina S:

Härligt att ha er tillbaka i byn! Och verkligen jätteroligt att höra din berättelse om er resa, måste ha varit fantastisk! Svalorna i Be tong var häftiga! Vi har varit på Koh Lipe, åkte via PakBara, kul att se er berättelse där! Rekommenderar er att åka ut till Koh Lipe en gång! Festligt med backpackerkänslan på Canamor Hotel - känner väl igen! Tufft med alla de 1237 trappstegen på Krabi, Forest Park bara måste vi se! För att inte tala om Thunbok Khoranee National Park! Tackar så himla mycket både för reseskildringen men också för alla tips vi fått på framtida utflyktsmål!
Här verkar det vara vår på gång, påskliljorna har slagit ut, det börjar spricka i träden, helt underbart att se liovet återvända. Jag har bytt ut min skoter mot en nc700 och vi gör små trevliga turer här runt Göteborg. Även Sverige är möjligt att bo i!
Väkommen hem igen till Huay Yang och vi ser fram emot dina dagliga berättelser, dem har vi saknat under er resa!

Svar: Tack snälla Christina för all din fina respons och vad roligt att du bytt upp dig till 700 cc:-)). Hoppas du/ni byter upp er även i HY så ni kan göra långa MC turer bekvämare. Det är underbart att resa med MC i Thailand. Skönt om våren är på väg i Sverige, det börjar ju bli dags nu....
Må så gott och var rädda om varandra!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 svein slokvik:

Hei! Ser ut til å ha vært en flott tur:))
Hva heter den retten som Rulle spiser?
Skulle vært med.
svein

Svar: Tack så mycket Svein! Rätten heter Kao, Gapprao Gai, Kai dao, Ris, basilika, kyckling och stekt ägg:)) Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: